ozc verpest paasdagen voor runner up tonego

  Tekst: Willem Lampe

  Dit geconstateerd hebbende is de tegenvallende positie op de ranglijst direct verklaard. Als je niet scoort kun je niet winnen. Het is een repeterend verhaal. De frontsoldaten in dienst van OZC weigeren af en toe de mooiste kansen te verzilveren. Maar in de liefde en in het voetbal is niets onmogelijk. In de Noordoostpolder won OZC met 0-1, door een late goal van Tom Simons. Haalde TONEGO haar gram, of liet het zich wederom bij de neus nemen?

  Het laatste dus. Mocht de formatie van trainer Steven van Mourik aan het eind van de rit zes punten te kort komen, dan zal met afschuw worden teruggekeken op de duels tegen Ommer Zaterdag Club. Er viel overigens niets op de 2-0 af te dingen. In de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij. De elf van Pascal Weteringe begonnen vanaf de eerste seconde bevlogen en geconcentreerd aan het karwei. De 1-0 viel na bijna een half uurtje ballen. Oké, aanvoerder Frank Jansen verspeelt best wel eens een balletje, maar dit deed die subliem. Dood op het voetje in de zestien en perfect terugleggen op Marc Aalvink. Die is wel eens te sociaal wordt langs de lijn beweerd. Mag best wel eens wat zelfzuchtiger zijn. Welnu, het woord bij de daad. Een machtige uithaal en de Derby Star sloeg als een granaat achter doelman Yoeri Scholtens tegen het nylon.

  Na de thee werd duidelijk dat de formatie uit Luttelgeest van plan was meer energie in de wedstrijd te steken. Bakker werd veelvuldig gezocht, maar het was niet zijn dag. De topschutter, die inmiddels zijn vertrek naar DOS Kampen heeft aangekondigd, was niet gelukkig in zijn acties. Mopperen, vloeken, telkens voorkwam een been of teen van een vijandelijke het uitbouwen van zijn persoonlijke score en daarmee de gelijkmaker. OZC bleef knap op de been. Kort voor tijd viel de beslissing. Frankie Jansen stoomt op. Balletje aan de voet. Een pasje, twee pasjes, drie en boem! Scholtens maakte nog een stijlvolle duik, maar tevergeefs.

  OZC scoort te stroef om een hoofdrol te vertolken in 3D, maar kan het elke ploeg lastig maken. Die basis is een mooi startpunt en dan volgens seizoen onder Martijn Berger maar eens weer kijken. Man van de wedstrijd? Euh…, Frankie Jansen? Nee, daarmee doe je Marc Aalvink te kort. Speelde een prima pot deze buitenspeler.

  Stand 3D: LTC 19-38, Hardenberg ’85 18-35 (+30), Lutten 18-35(+21), Hoogeveen 19-35, Tonego 17-28, SCD ’83 18-25, ZZVV 18-23, OZC 18-22, Hollandscheveld 16-21, SVN ’69 17-20, FDS 16-18, Fit Boys 15-14, BSVV 16-12 en SCN 13-5.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.