ovc 21 ontneemt hodo laatste sprankje hoop

  Blessures voorkomen, kaarten vermijden, fit zijn en vorm en vertrouwen putten; iedereen kent het verhaal, maar het is theorie, hoe werkt dat in de praktijk? In Musselkanaal spatte zondag de illusie van rechtstreekse handhaving in duizend schilfers definitief uiteen. OVC ’21 mag zich gaan concentreren op het project ‘nacompetitie’, te beginnen op ’t Hoge Bos in Hollandscheveld. 

  Het begon donderdagavond niet goed op het lommerrijke sportpark ’t Hoge Bos. OVC ’21 zat in de file en arriveerde laat. Erg laat zelfs. Zo laat, dat arbiter Jager dit inhaalduel een kwartiertje uitstelde. Langer kon echt niet, met het oog op de invallende duisternis. De slechte voorbereiding ten spijt, de bezoekers uit Ommen zetten Hollandscheveld Overwint Door Oefening direct de duimschroeven aan. Nick Zandman vond de uitstekende goalie Marcel Pol tot tweemaal toe op zijn pad, maar voetballen tegen twaalf man is lastig. Huh…, twaalf man? Nou ja, lijnrechter Jan Booij hield de thuisploeg lang op de been. Goaltje van Dennis ter Burg, hup vlag omhoog en op signaal afgekeurd.

  In de tweede helft gaan Ter Burg en zijn kwelgeest op herhaling. Maar de wraak is zoet. Damon Nouri ontfutselt routinier Peter Veld de bal, schakelt en stoomt op richting Pol. Die verwacht een schot, maar Nouri legt af op Nick Zandman die met een simpele voetbeweging het scorebord laat verspringen van 0-0 naar 0-1. Even later ontvangt Nouri in buitenspelpositie de bal. Zo overduidelijk dat zelfs Stevie Wonder dit had geconstateerd. Jager heeft echter het vertrouwen in zijn Drentse assistent verloren en weigert af te fluiten. Nouri gunt Laurens Grobbe de eer om als doelpuntenmaker geschiedenis te schrijven.

  Even slaat de schrik de meegereisde supporters om het hart als Jager naar de stip wijst, na wat duw en trekwerk in de zestien. Klets, klinkt het even later als Patrick Timmerman zijn elf meterschot via de paal het veld weer in ziet stuiteren. Geen 1-2, maar 0-3 en ‘over en sluiten’, als Ter Burg een vrije trap voor de voeten van Grobbe slingert. Die heeft de smaak te pakken en bepaalt de eindstand op 0-3.        

  Stand 3C: Dalfsen 21-53, Dalen 20-51, CEC 19-36, Twedo 19-32, FC Ter Apel ’96 21-30, Sleen 19-29, EMMS 20-28, SVV ’04 20-26, USV 22-26, Gieten 20-23, Weerdinge 21-23, Musselkanaal 20-21, OVC ’21 20-14 en HODO 20-3.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.