oranjevereniging dalfsen bestaat 120 jaar

  Oranjevereniging Dalfsen is om precies te zijn 120 jaar geleden opgericht. Ook dit jaar organiseert ze een feest ter ere van de Koning, maar mét een gouden randje. De vereniging viert dit jaar ook haar 120 jarig bestaan.

  De voorbereidingen voor de Oranjefeesten in Dalfsen zijn in volle gang. De Oranjefeesten starten op woensdag 25 april met de fietstocht langs versierde straten. De fietstocht start om 18.00 uur in groepen vanaf het evenemententerrein. Tijdens Koningsnacht op donderdag 26 april komt de energieke band ‘Royal Beat’ een onvergetelijk feest bouwen in de feesttent. Royal Beat speelt onder andere: dance, Nederlandstalige meebrullers, pophits en hiphop. De feesttent opent om 21.00 uur en entree is €5,- per persoon.

  Het programma op Koningsdag (vrijdag 27 april) start met het feestelijke ochtendgloren om 9.30 uur. Iedereen is welkom op het feestterrein om deze dag samen te starten en daarna deel te nemen aan: muzikaal prentenboek voor de allerkleinsten, kinderspelen, Highland games, reuze stormbaan, het Jeu de Boules toernooi of de drakenbootrace. De optocht van Dalfsen start om 14.00 uur vanaf de Bruinleeuwstraat. Wegens succes is het ‘Feessie zo’as vrogger’ verplaatst naar Koningsdag. Een gezellige avond borrelen, dansen en bijpraten of bijkomen. De feesttent opent om 20.00 uur en sluit om 23.45 uur. Entree is net ‘zo’as vrogger’ gratis.

  Op zaterdag 28 april staan er naast de Oranjefair en kleedjesmarkt, twee nieuwe activiteiten op het programma. Er is dit jaar een heuse theaterproductie voor kinderen tot 8 jaar. Speciaal voor de Oranjefeesten in Dalfsen is deze interactieve voorstelling gemaakt. De organisatie wil nog niet veel verklappen, maar de koning heeft de hulp van de kinderen hard nodig! Er start een voorstelling om 14.00 uur en om 16.00 uur in Theater de Stoomfabriek. Tickets zijn exclusief verkrijgbaar bij Kiddy-be voor €3,-.

  Dit jaar heeft wandelvereniging Greenshoes wederom een prachtige wandeling voor u in petto. Greenshoes begeleidt de wandelaars op een prachtige tocht door de geschiedenis van de leeuw op de Lemelerberg. Vervoer naar de Lemelerberg vertrekt om 13.15 uur vanaf het feestterrein. Geef u snel op via voor deze nieuwe activiteit via de website www.oranjeverenigingdalfsen.nl.

  Zaterdagavond 28 april is het tijd voor een feest van een ander kaliber. Jij bepaalt wat de DJ draait! Of je nu zin hebt in 90’s, top 40 of romantische schuifelclassics? Door te stemmen bij de stemkasten bepaal jij je eigen feestje. De feesttent opent om 21.00 uur en entree is €5,- per persoon. Zondag 29 april start om 9.30 uur met een interkerkelijke Sing-in in de tent. Tijdens deze speciale dienst wordt veel gezongen. Spreker is Cor Weeda uit Deventer. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden. In de middag kunnen toerliefhebbers deelnemen aan oldtimer toertochten voor trekkers en auto’s. De jubileumroute voor oldtimer auto’s van 120 kilometer, brengt u op plekken in het Reestdal en Vechtdal, waar u nog nooit bent geweest. Deelnemers aan de trekker toertocht ontdekken de zuidkant van de Vecht. Ook organiseert MTC Dalfsen een motor toertocht. Wilt u een uniek toerschild ontvangen? Geef u dan snel op (tot 15 april) via de website www.oranjeverenigingdalfsen.nl.

  Drie keer is scheepsrecht: om 13.30 uur start de Morrenhof-Jansen obstakelloop vanaf het feestterrein. Het is nog mogelijk om deel te nemen aan deze unieke obstakelloop. Geef je dus snel op via de website, kom op plekken in Dalfsen waar je nog nooit bent geweest, overwin jezelf én ontvang een uniek shirt! Dit jubileumjaar sluiten we graag lachend met u af! Geniet van optredens van Mark van de Veerdonk en The Bluebettes. Een optreden van Mark van de Veerdonk staat voor veel lachen en vreemde types. De cabaretier weeft tientallen invallen, verhalen en liedjes door elkaar. The Bluebettes pakken je bij de kladden en nemen je mee naar de turbulente jaren zestig – een genot om naar te kijken en te luisteren. De cabaretavond is dit jaar een combinatie van een flinke dosis humor en live muziek. Kaarten voor de cabaretavond zijn te koop voor slechts €10,- in de voorverkoop bij Primera Dalfsen en Jumbo Kamphuis.

  Oranjevereniging Dalfsen wil alle leden hartelijk bedanken. Dankzij de steun van de leden kunnen zij ook dit jaar weer vele activiteiten organiseren. De contributie voor 2018 bedraagt €6,50 per lidmaatschap en wordt rond 20 april 2018 via automatische incasso geïnd.

  Het complete overzicht van de Oranjefeesten in Dalfsen vindt u op de website www.oranjeverenigingdalfsen.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.