open dag het vechtgenotenhuis de stekkenkamp en pro elan

  De Stekkenkamp (dagcentrum voor mensen met geheugen problemen en niet aangeboren hersenletsel) en het Vechtgenotenhuis (inloophuis voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten) vieren hun tienjarig jubileum middels deze feestelijke dag. De buurman Pro Elan die ook geruime tijd op het landgoed is gevestigd draagt ook met plezier een steentje bij, wat tekenend is voor de synergie die er tussen de drie organisaties heerst. In tien jaar tijd weten ze elkaar steeds beter te vinden, en dat kan gaan om hele praktische zaken, zoals het gebruiken van elkaars ruimtes tot het bundelen van krachten in het organiseren van evenementen als de open dag van 21 april as.

  Alle drie hebben ze een aantal overeenkomsten en twee daarvan zijn het bieden van rust en ruimte. Rust en ruimte om tot jezelf te komen. Om je goed te voelen, om je welzijn te vergroten. Beide zijn in ruime mate voorhanden op het prachtige landgoed. Bij Pro Elan zeer belangrijk voor de klant die wil vergaderen, of bij het opleiden van leefstijlcoaches en andere trainingen. Hier kom je om jezelf prettig te voelen”, zegt Netty Kolling.”Dit draagt bij aan doelgerichter vergaderen of trainen.”

  Voor de cliënt van de Stekkenkamp is die rust heel belangrijk zodat hij/zij niet overprikkeld raakt en daardoor de dingen kan doen die hij/zij leuk vindt. “We bieden een basisstructuur aan over de gehele dag zoals: koffiedrinken, samen lunchen en thee drinken, de rest van de dag mag iedereen zelf invullen. De één wil wandelen en de ander houtbewerken. Alles mag en niks moet. Het gaat ons er om dat wij kunnen bijdragen aan een stukje welzijn van onze mensen. Daarnaast vallen we onder de Saxenburgh groep, dus als er toch een stuk zorg nodig is, zoals logopedie of fysio dan kan dat hier plaatsvinden dat geeft ook weer een stuk rust dat het welzijn vergroot”, aldus Ina Huige.

  Het Vechtgenotenhuis biedt naast rust en ruimte ook veel informatie. “We merken dat het lotgenotencontact nog steeds heel belangrijk is en dat middels de workshops die in ons huis te volgen zijn we nog steeds een grote groep mensen faciliteren. Of met de Vechtgenotenrit en het jeugdkamp om maar enkele activiteiten te noemen waarbij het lotgenotencontact centraal staat. Daarnaast intensiveren wij onze samenwerking met het Röpcke Zweers ziekenhuis van de Saxenburgh Groep in Hardenberg. Want we merken dat er een groeiende behoefte is aan informatie die voor, tijdens en na de behandeling in een ziekenhuis in mindere mate aan bod komt. Samen met het ziekenhuis en patiëntenverenigingen houden we regelmatig informatieavonden en die zijn doorgaans heel goed bezocht”, vertelt Erna Martens.

  Voor de open dag hebben de dames veel leuke dingen in petto. Pro Elan heeft Sarah Elfenbein uitgenodigd om bezoekers te inspireren middels een workshop op kunstzinnig gebied. Of laat u uitdagen door de in eigen huis opgeleide leefstijlcoach Christine Hulst. De Stekkenkamp laat middels een gezellige kunstmarkt zien wat er allemaal gemaakt wordt op de dagbesteding. Het Vechtgenotenhuis exposeert ook met werk van bezoekers en diverse patiëntenverenigingen zijn aanwezig voor vragen en informatie. De open dag wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 21 april aan de Beerzerweg 5D in Ommen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.