open dag bij vernieuwd crematorium kranenburg

  Na het verschijnen van een Masterplan in 2003 werd het verstrooigebied van Crematorium Kranenburg vergroot met tienduizend vierkante meter natuurgebied en werd ruimte gecreëerd voor de bosurnentuin. In het gebouw kreeg de aula veel meer ruimte en zitplaatsen en werden de koffiekamers uitgebouwd.

  “Van 2015 tot 2018 hebben de toiletten, de aula, toonkamer en de kantoren een restyle ondergaan en nieuw meubilair gekregen”, vertelt de directeur die ziet dat in de loop der jaren de uitvaartplechtigheden sterk van karakter veranderen. “Dat vraagt van ons aanpassing van de faciliteiten. De plechtigheid willen wij, zoveel als mogelijk, zoals de familie dat wil, ten uitvoer brengen. Een eerste vereiste voor de complete restyle was een goede sfeer, een andere, warme en intieme beleving.” Die sfeer is helemaal doorgetrokken naar de ovenruimte. “Heel veel mensen kiezen er momenteel voor om tot die ruimte met de overledene mee te gaan.”

  Tijdens de open dag informeren medewerkers de bezoekers in de diverse ruimtes als de studio, aula, crematieruimte, toonkamer en het restaurant. In de toonkamer zien bezoekers welke grote variatie aan as-bestemmingen er zijn. In één van de koffiekamers zijn vakmensen aan het werk met het maken van ringen, urnen en stenen en ook een glasblazer laat zien hoe as in een kunstwerk van glas wordt verwerkt. “We zien steeds vaker ook jonge mensen die zich laten informeren”, besluit Holthof.

  Crematorium Kranenburg is te vinden aan de Kranenburgweg 9 in Zwolle, tel. (038) 454 89 48. Zie verder www.crematoriumkranenburg.nl.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.