ommerkanaal omgetoverd tot el dorado voor sportvissers

  Rinus Klein, naast winkelier in hengelsport en dierenbenodigdheden tevens voorzitter van hengelsportvereniging De Rietvoorn, weet er alles van. “Ik heb het nog niet meegemaakt dat er eentje in het water is gekukeld tijdens een wedstrijd, maar het was wel een paar keer kantje boord.” Vooral voor de wat oudere hengelaar was het een dilemma. Toch met alle risico van dien een hengeltje uitgooien in dit rijke viswater, of een beter bereikbare stek zoeken? “Je wil ook niet dat al je dure visspullen in het water glijden inclusief jezelf”, bevestigt Klein, een beetje besmuikt grinnikend.

  Om het dreigende onheil te voorkomen zijn aan het kanaal dertig plateaus gerealiseerd, goed bereikbaar, stabiel en betrouwbaar. “Een professioneel bedrijf heeft de steigers aangelegd. We zijn er erg blij mee”, meldt de voorman van de lokale hengelaars. “Er is veel geld mee gemoeid, zo’n 20.000 euro, maar gelukkig zijn wij niet de enigen die deze kosten moeten ophoesten.” Klein verduidelijkt dat ook de overkoepelende organisatie SVON een flinke duit heeft bijgedragen en daarnaast ook de zusterverenigingen De Brasem uit Dedemsvaart en Ons Genoegen uit Balkbrug. De plateaus zijn overigens vrij toegankelijk. “Mits de hengelaar is voorzien van de benodigde papieren”, haast Klein zich te melden.

  Op 16 mei worden de visplateaus officieel in gebruik genomen en aansluitend is er een wedstrijd voor leden van de drie verenigingen.
  “Er wordt wel eens gekscherend gevraagd: waar blijft ons contributie toch, gaat alles soms op aan de feestavond? Welnu, dit is een mooi voorbeeld van hoe nuttig de gelden besteed worden”, besluit de voorman van De Rietvoorn met een knipoog.
  Meer foto’s op de website van HSV de Rietvoorn Ommen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.