nieuwe omloop van salland voert fietsers deels over klinkerwegen

  Klinkerwegen zijn niet de favoriet van veel fietsers. “Deze wegen zijn vaak niet erg comfortabel en het gehobbel haalt al snel de vaart eruit”, aldus initiatiefnemers Ronald Mosterd en John Ruiter van FTC Heikera. En met een verwijzing naar de voorjaarsklassiekers als de Ronde van Vlaanderen: “Ze hebben tegelijkertijd ook iets heroïsch.”

  De toerleiders hebben een kleine veertien kilometer aan klinkerwegen in hun route opgenomen, waaronder Hellendoornseweg in Mariënheem, Terborgweg in Luttenberg, Twentseweg in Heino, Molenhoekweg in Hoonhorst en Rietbergweg in Wijhe.

  “De Hagenvoorde en Het Nijenhuis in Wijhe zijn ongetwijfeld de beroerdste wegen. Ze wachten de fietsers aan het eind van de route”, verklapt Ruiter. “Maar de verbindende wegen zijn normale, verharde (asfalt)wegen, zodat iedereen tussendoor zijn fietsshirt weer even recht kan trekken… Maar het is bovenal een mooie route en voor elke fiets toegankelijk.”

  Gratis consumptie
  De Omloop van Salland is de eerste fietstoertocht van FTC Heikera van het jaar, die verderop in het seizoen onder meer Blokje Om en Stoppelveldrit organiseert. Met deze openingstocht wil de club ook bij nieuwe fietsers de leuke kanten van het fietsen laten zien en daarmee ook de sfeer die er omheen hangt. Deelnemers krijgen daarom bij binnenkomst een gratis consumptie.

  Mosterd: “Dat kan een speciaal Belgisch biertje zijn, maar het mag ook wat anders zijn. Bedoeling is dat er even gezellig nagepraat kan worden over deze tocht. We zorgen voor een passende sfeer bij de finish.”

  Meer informatie
  De fietsroute is met pijlen aangegeven en ook als gps-route voor smartphones en gps-toestellen beschikbaar. Deelnemers kunnen tussen 13.30 en 14.30 uur vertrekken vanaf Café De Baron aan de Canadastraat 10 in Heino. Daar kan iedereen zich ook inschrijven. Deelname kost 3 euro. Dat is inclusief een consumptie na afloop van de tocht.

  Meer informatie over de Omloop van Salland geeft John Ruiter, tel 06-50859960, johnruiter@ziggo.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.