nieuw nummer rondom dalfsen

  De nieuwe Rondom Dalfsen besteedt veel aandacht aan de grootste vliegramp uit de historie van de gemeente Dalfsen: het neerstorten van een Engelse Lancaster bommenwerper op de Vennenberg in 1942. Oorzaak was de beschieting door een Duitse nachtjager. Alle zeven bemanningsleden kwamen om. Hun stoffelijke overschotten liggen begraven op het oude kerkhof in Dalfsen. Stefan Hendriks beschrijft wie zij waren, wat hun functie in het vliegtuig was en wat er na het neerstorten gebeurde.

  In de serie over Lemelerveldse scholen is nu de geschiedenis van de Heilig Hartschool beschreven. Het gaat om de school op de hoek van de Posthoornweg en de Schoolstraat. Waar nu Van der Most brood bakt. Gebouwd in 1924 en gedurende tientallen jaren een echte katholieke jongensschool.

  Verder in deze RD een artikel van Wim van Lenthe over Erve Olthuis in Oudleusen. Een doos met oude papieren bleek heel veel informatie te bevatten over eigenaren en bewoners van deze oude stee. Er staan, naast de illustraties bij de artikelen, veel foto’s in deze aflevering van RD. Onder meer van de Cazemierschool, van een schilderij waarop Ida de Liefde – Mars staat afgebeeld en van de aanleg van riolering in de Ruitenborghstraat.

  Rondom Dalfsen is gratis voor leden van de Historische Kring Dalfsen. Losse nummers zijn verkrijgbaar in het Historisch Centrum, bij de boekhandels in Dalfsen en bij supermarkt Wennemars in Oudleusen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.