meisjes ichthus en jongens guido de bres dolgelukkig op vrijdag de dertiende

  Tekst: Willem Lampe

  Keeper Yorieke Visscher had in de poulewedstrijden haar doel schoon weten te houden, terwijl de veldspeelsters kruit in de schoenen hadden. De oranje leeuwinnen uit Lemele hadden De Kardoen 2 (5-0), Het Palet (2-0), Sint Bernardus (4-0), Guido de Bres 2 (5-0) en Johan Seckel (4-0) overtuigend teruggewezen. De kampioenstrofee van een jaar eerder moest verdedigd worden tegen Sint Willibrordus. De meiden uit Vilsteren moesten in de voorrondes hun gelijke erkennen in Guido de Bres (1-1), maar hakten De Kardoen (2-0), Sint Bernardus 2 (4-0) en Het Koloriet (2-0) in de pan.

  De meiden van voetbalacademie De Ichthus gingen voortvarend van start. Marit ten Kleij teisterde met een kogel de paal en met een wereldredding hield Naomi Bosch het Lemeler kanon Tess Karkdijk van scoren af. Zo bleef het 0-0. Sint Willibrordus was onderliggende partij, maar bood taai verzet, geschoeid op Italiaanse leest, en wenste de strijd niet op te geven. Bovendien ontpopte Bosch zich als een geweldenaar met handschoenen die weigerde te capituleren. Ook in de noodzakelijke verlenging werd niet gescoord, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. De druk lag op de schouders van Tess Karkdijk, die de laatste ‘pengel’ moest verzilveren, om de felbegeerde cup in Lemele te houden. Met ingehouden adem aanschouwden de toeschouwers de aanloop…, de knal…, en de ontlading. De bal teisterde snoeihard, door de benen van Bosch het net. “Ja”, beaamde aanvoerder Marit ten Kleij, “woensdag liep het beter en we waren best zenuwachtig, maar gelukkig is het goed gekomen.”

  Bij de jongens ging de eindstrijd tussen Het Palet en Guido de Bres. Hat Palet won alle poulewedstrijden (1-0 Het Koloriet, 7-0 De Ichthus en 6-0 Sint Bernardus) en om plaats een en twee wederom Het Koloriet geen kans gaf, 4-2. Guido de Bres opende met een remise tegen Het Kardoen (2-2), maar herstelde zich tegen De Dennenkamp (9-0) en Sint Willibrordus (4-1). De wedstrijd om de eerste plaats in de poule tegen Het Kardoen ging met de kleinst mogelijke overwinning naar Guido de Bres.

  De finale leek uit te draaien op een slachtpartij, met dank aan enkele jeugdige sterren uit Dedemsvaart. Jaron Post 1-0, Ivar de Haan 2-0, Post met zijn tweede en dat is 3-0. Oeps, dat wordt een klassiek inmaakpartij, was de gedachte langs de kant. Niks d’r van. Het Palet herpakte zich. De kleine, maar dappere doelwachter Camiel Holtvoort vond het mooi geweest en hield de schade beperkt. Voorin kon Het Palet het tegen de ijzersterke defensie van Guido de Bres weinig afdwingen, waardoor de 3-0 gehandhaafd bleef.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.