marienberg verrast koploper oranje nassau

  Tekst/foto’s: Alfred Dorgelo

  Vorige week verloor Mariënberg nog kansloos in Enschede bij de onbetwiste hekkensluiter van deze competitie: Achilles. Afgelopen zaterdag pakte het een verdienstelijk punt tegen de eveneens onbetwiste koploper en aanstaande kampioen van 3D: Oranje Nassau uit Almelo. Er had echter meer ingezeten voor de ploeg uit Almelo. Zijn team bewees zichzelf een slechte dienst. In de eerste helft had het Mariënberg met 0-4 tegen de muur kunnen zetten. Het had eigenlijk gewoon gemoeten! Ze verzuimde. Of beter: Mariënberg-doelman Thijs Altena stak daar een stokje voor. Hij ranselde enkele ballen prachtige uit de hoeken. 

  Binnen een minuut had de aanstaande kampioen al op voorsprong moeten staan. Doelman Altena was de dag na Koningsdag echter de ‘Koning van het Westerpark’. De stand-in van de geblesseerde Jelle Brinks laat iedere week zien dat hij uit het juiste keepershout is gesneden. Na negentig minuten werd hij als ‘man van de wedstrijd’ verkozen. 

  Door het briljante keeperswerk snoepte de heren uit Mariënberg in de absolute slotfase twee kostbare punten van Oranje Nassau af. Waar ze al rekening hielden met drie punten moesten ze, puur door eigen falen, genoegen nemen met een schamel puntje. Een oude voetbalwet trad zaterdagmiddag maar eens genadeloos in werking: als je zelf verzuimd om te scoren, doet de tegenstander het wel.

  De eerste helft was eigenlijk alleen leuk. Nouja, als het bekeek uit het oogpunt van Oranje Nassau. Zij waren heer en meester en Mariënberg had weinig in de melk te brokkelen. We mochten blij zijn dat we de rust haalden met een 0-1 achterstand. Het veelvoud hiervan was logischer geweest. 

  Na rust werd het gapen écht gapen. Er sloop iets in de ploeg van Bokma. Het was geen kampioensstress, maar een bepaalde loomheid. Ze waren niet vooruit te branden. Het vuurtje doofde bij de heren uit Almelo. Bij Mariënberg fleurde de boel juist op. Vooral nadat de 16-jarige Dennis van der Veen binnen de lijnen verscheen. Onder aanvoering van deze ‘kleine generaal’ kreeg de thuisploeg weer een beetje van haar smoel terug. Van der Veen strooide kwistig met enkele fraaie passes en kreeg warempel het gebeukte elftal van trainer Niels van ’t Hoog weer aan de praat.

  Het slotoffensief leverde Mariënberg bijna de volle buit op. Oranje Nassau moest terug en bij een laatste vrije trap liep doelman Thijs Altena naar het doelgebied van zijn collega. Het veroorzaakte zoveel onrust bij de defensie van de Almeloërs dat ze allemaal verslagen toekeken hoe aanvoerder Michael Zweers brutaal de gelijkmaker binnen tikte. Niet lang daarna floot arbiter Martin Bos voor het einde van de wedstrijd. Oranje Nassau verloor oliedom twee punten en Mariënberg won een punt. Dat was na de zeperd van vorige week tegen de rode lantaarndrager een welkome opsteker. 

  Achja, mag wel zo.

  Alfred Dorgelo

  Opstelling
  Thijs Altena, Hendri Hofsink, Patrick Drenthen, Niek Noeverman, Micheal Zweers, Dani van der Veen, Roy Doek, Tom de Lange (67. Dennis van der Veen), Ryan Buitenhuis (67. Patrick Willems), Rolf Hofsink, André Plaggenmarsch

  Man van de Wedstrijd
  Thijs Altena

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.