marienberg niet ongelukkig tegen asv57

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Ach,als wij door onze standaard roodzwarte bril keken was de zege misschien wat gelukkig maar ook weer niet onverdiend. Het elftal van trainer Niels van ’t Hoog vergat meerdere malen in de wedstrijd om ASV’57 op een grotere achterstand te zetten. Aan de andere kant ontsnapten wij vooral in de eerste helft aan wellicht een 5-3 achterstand. Kortom, als je alle minnen en plussen bij elkaar had opgeteld en afgetrokken was een gelijkspel misschien wel de juiste afspiegeling geweest tussen het duel Mariënberg – ASV’57.

  Uiteindelijk trokken de Westerparkbewoners gewoon aan het langste eind. Soms heb je mazzel en heeft een ander wat te klagen. Iets in die strekking.

  Niels van ’t Hoog en zijn assistent Theo de Lange waren vooraf een niet te benijden duo. Mariënberg miste wederom een waslijst aan afwezigen. Acht spelers konden om diverse uitéénlopende redenen niet spelen. (zes vanwege een (langdurige) blessure, één wegens ziekte en één genoot van een vakantie).

  Maar om half drie stonden er gewoon elf aan de aftrap. Scheidsrechter Maarten Spoon had nog niet gefloten of ASV’57 had de 0-1 reeds kunnen maken. De spits van de zwartwitten verzuimden om binnen een minuut de gasten op een voorsprong te schieten. Missen was moelijker dan scoren.

  Wat dat betreft kende Ryan Buitenhuis geen genade. Oog in oog met de keeper van de Aadorpers schoot hij heel koelbloedig de 1-0 achter de kansloze doelman. ASV’57 herstelde snel, na een kwartier maakten ze prachtig (eerlijk is eerlijk) gelijk. Vanaf ruim twintig meter mochten ze frank en vrij uithalen en verdween de snoeiharde pegel van Enes Akpinar onhoudbaar in de winkelhaak. Meteen had ASV’57 de kans op 1-2, maar Thijs Altena kwam als winnaar uit de bus en voorkwam dat de spits van Aadorp kon scoren. Top!

  Het spel golfde een beetje op en neer met de betere kansen voor de thuisclub. Roy Doek bracht Mariënberg na 33 minuten wederom op voorsprong, hij benutte een geblokte voorzet van Buitenhuis en tekende voor de 2-1. Voor rust schoot Rolf Hofsink de stand naar een betere marge. De assist was van Vincent de Vries, Hofsink soleerde langs de doelman en scoorde knap de 3-1.

  Na rust tapte de bezoekers uit een ander vaatje. Zoals vaker dit seizoen lag ASV’57 niet als een verslagen bokser acht seconden tegen de touwen na een achterstand. Neuh, niet bepaald. ASV’57 begon zeer opportunistisch (3 keer woordwaarde) te spelen en niet zonder resultaat. Mariënberg was zeker een stief kwartier de regie helemaal kwijt. De Aadorpers zetten de roodzwarten tegen de muur en kuste vaker het voorhoofd van Thijs dat het de spelers lief was.

  De aansluitingstreffer kon gewoon niet lang uitblijven. Tim van der Laan bracht de hoop terug in de harten van de Aadorp-supporters. Het leek slechts een kwestie van tijd dat ASV ook de gelijkmaker zou produceren. Maar ja, dat bleek toch moeilijker dan gedacht. De ene na de andere kans werd gemist maar ook Mariënberg deed mee aan het zotte festival der gemiste kansen. Ze hadden het duel op slot kunnen, herstel moeten gooien maar kregen of ruzie met het leder of zagen vrijstaande mensen compleet over het hoofd.

  Na enkele hachelijke situaties en wat kunst- en vliegwerk floot arbiter Spoon voor het laatst op zijn fluit. Het geluk was met Mariënberg en ASV’57 had reden om te klagen….Maar ja, voetbal draait nog steeds om het maken van goals zeker als je genoeg mogelijkheden tot je beschikking krijgt.

  Mooi voetbalnieuws ter afsluiting: Bij Mariënberg maakte de pas 16-jarige Dennis van der Veen zijn debuut. When you are good enough, you are old enough. Waarvan akte! 

  Alfred Dorgelo

  Opstelling: Thijs Altena, Dani van der Veen, Hendri Hofsink, Patrick Drenthen, Micheal Zweers, Vincent de Vries (78. Dennis van der Veen), Niek Noeverman, Roy Doek, Ryan Buitenhuis (72. Patrick Willems), Rolf Hofsink en André Plaggenmars
  Man v/d Wedstrijd : Van der Veen (Jonge rots in de branding)

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.