leerlingen de koloriet zaaien veldbloemen in bij ommermars

  Foto: Dook van Gils

  De kinderen konden zaad vermengd met zand strooien op de omgeploegde stroken langs het fietspad naar Varsen. Deze zomer zal daar een kleurrijk tapijt te bewonderen zijn door fietsers en wandelaars en vlinders en andere insecten zullen er flink van profiteren.

  Er werd ook een inlandse eik, een cadeau van Landschap Overijssel, geplant, waarbij de langsgekomen burgemeester Hans Vroomen spontaan een handje meehielp. Hij noemde de Ommermars een belangrijk initiatief. Tamar Boeve van de LPO vond het een geweldig project waar veel zaken samenkomen en dat in principe haalbaar moet zijn. Frans van der Mooren, fractievoorzitter van de ChristenUnie liet weten het een prachtige, concrete invulling van een burgerinitiatief te vinden.

  De leerlingen van Het Koloriet houden zich al een paar jaar actief bezig met het burgerinitiatief Ommermars en voelen zich zeer betrokken bij het project. De andere scholen die eerder meegewerkt hebben aan het maken van plannen om de Ommermars aantrekkelijk te maken voor de hele Ommer bevolking waren helaas verhinderd aanwezig te zijn. Dat mocht de pret niet drukken: er werd rijkelijk gestrooid met bloemenzaad. Voor de kinderen was er iets te drinken en een appel, de volwassenen werden op koffie getrakteerd.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.