lang zult u wonen geeft hulp en advies

  Een mevrouw aardig op leeftijd en nog zelfstandig wonend was gevallen bij het handmatig sluiten van de gordijnen in haar woonkamer. Ze heeft hierdoor haar heup gebroken. Mevrouw woont dus nog steeds zelfstandig in het dorp, doet mee aan de samenleving en kan zich goed redden. Maar de gordijnen openen en sluiten heeft haar doen schrikken.

  Een vrijwilliger van Saam Welzijn is, vanuit het project Lang Zult U Wonen, bij haar op bezoek geweest om samen naar een passende oplossing te zoeken voor het openen en sluiten van de overgordijnen. Allereerst zijn in de weg staande tafeltjes en stoelen wat verschoven, om te voorkomen dat ze weer zou vallen. Daarnaast is voorgesteld om de gordijnen te voorzien van een elektrische bediening, die ze een maand mag uitproberen. Het is een bediening die makkelijk te monteren.

  De nieuwe rail kan geplaatst worden waar de bestaande rail heeft gezeten. De bestaande gordijnen kunnen weer opgehangen worden zonder te veranderen. Deze gordijnrail had ze een maand op proef kunnen gebruiken. De vrijwilliger heeft na twee weken contact gehad met mevrouw om te vragen hoe haar de elektrisch bediende gordijn rail beviel. Het was een geweldige oplossing, de proefperiode was niet nodig, ze wilde de rail direct kopen. Mevrouw kan nu de gordijnen openen en sluiten via een afstandsbediening en is razend enthousiast.

  Dit is één praktijkvoorbeeld van Lang Zult U Wonen. Zou u ook graag wat hulp en advies willen ontvangen op woongebied? Neem dan contact op met Saam Welzijn via 088-8508800.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.