kunst and cultuurweekend weer and wind

  Menig kunstenaar opent zijn atelier/werkplaats of tovert zijn schuur, tuin, binnenplaats of buurthuis om tot een grote expositieruimte. Maar liefst 52 kunstpunten met op ieder kunstpunt menig exposant, telt het hele programma, het weekend is bijna te kort om bij iedereen langs te gaan. De organisatie heeft een prachtige programmaboekje gemaakt met daarin alle kunstpun-ten, adressen en plattegronden. Dit jaar gaat het Kunst- & cultuurweekend over de gemeente-grenzen heen; richting Zwolle, een uitstap naar Ommen en Witharen. Kunst kent immers geen grenzen.

  De aftrap is in het centrum van Dalfsen bij de Westermolen op zaterdag 5 mei om 10.00 uur. Omdat het de 200e verjaardag van de molen is, krijgt ze als verjaardagscadeau van de Stich-ting -Kunst om Dalfsen- een overzichtstentoonstelling die geheel in het teken staat van het thema van het kunstweekend; ‘Weer en Wind’. Deze zal officieel worden geopend een rituele, muzikale openingsperformance door Sieger Baljon (dichter, performer, theatermaker, kalen-derhervormer en muzikant), waarin weer & wind tekeer zullen gaan. Ook zal hij voordragen uit zijn ‘Dronken Kalender’. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wo-nen.

  Het is een genot om het programmaboekje te lezen en verwondert u zich over de hoeveelheid aan disciplines op gebied van kunst die het Vechtdal herbergt; van glaskunst tot siersmeden, schilderijen, keramiek, houtsnijwerk, grafiek, installaties, vilten, beeldhouwen, fotografie tot papierkunst.
  Alle kunstpunten zijn herkenbaar aan een banner bij de weg. De gids is onder andere te vin-den bij de volgende kunstpunten: Heileuver en Keramiek ‘in de schuur’ in Lemelerveld, het Anjerpunt en Boerhoes in Hoonhorst, de Westermolen en Enjoy Dalfsen in Dalfsen. Op de website kunt u ook alle kunstpunten vinden met een link naar de locaties.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.