kijk op vechtdal boerenzwaluwen

  U kunt deze luchtacrobaatjes herkennen aan de rode borst en de diep gevorkte staart. Hun neefjes en nichtjes van de huiszwaluwen hebben als ze vliegen een duidelijke witte stuit. Hierdoor is het onderscheid eenvoudig te maken. Voor deze dieren volgt nu een drukke periode. Nesten moeten gerepareerd worden of opnieuw gebouwd. Er worden eitjes gelegd en uitgebroed. Vervolgens maken de ouders lange dagen om voldoende insecten te vangen waar de jongen mee worden gevoerd. Zo volgen de generaties elkaar succesvol op.. Meestal wordt er nog een tweede maal gebroed. De jongen van het eerste nest helpen mee om die van het tweede nest van voedsel te voorzien zodat ze allemaal sterk genoeg zijn om de barre tocht naar Afrika straks in september te kunnen maken.

  In de vorige zin zit misschien wel een overeenkomst met onze Dalfser politiek. Niet het maken van een barre tocht, maar samen werken om een sterker en beter geheel te maken van ons geliefde Dalfsen. Om samen zware klussen, die in het verschiet liggen, te klaren. Zo kijk ik er in elk geval tegenaan. Dat is wat we de afgelopen raadsperiodes hebben kunnen waarnemen. Bij het afscheid van de oud raadsleden enkele weken geleden werd dit samenwerken door een aantal sprekers met name genoemd. Ook een éénmansfractie vindt in de gemeenteraad van Dalfsen gehoor. Dat is een groot goed. Dat wederzijdse respect en luisteren naar elkaar moeten we zien te behouden in de komende raadsperiode. Daar moeten we ons voor inzetten.

  Er is inmiddels een helder advies uitgebracht over de nieuw te vormen coalitie: Gemeentebelangen en CDA gaan samen verder. André Schuurman en ik mogen nog een periode namens Gemeentebelangen deel uit maken van het College van B & W., samen met collega Jan Uitslag. We zien er enthousiast naar uit. Met de Raad en met u ons Dalfsen nog mooier maken.

  Er is eigenlijk maar één vak mooier dan dat van wethouder: Tandarts. Tandarts? Jazeker, die heeft immers een assistente en “het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente.”

  Ruud van Leeuwen
  Wethouder
  r.vanleeuwen@dalfsen.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.