karin lente

  Sinds een dag of twee zit er echter een Vlaamse gaai op mijn hanger, waar hij driftig de takjes uit het omhulsel van de basket haalt. Dat willen we natuurlijk niet, hij ruïneert mijn hele hanger! De eerste keer hing hij onderaan de basket en pikte fanatiek. Ik rende naar buiten en schreeuwde en weg was ie. Dat had ik toch maar mooi gefixt. Misschien was ie nu wel zo bang geworden dat ie zich niet meer laat zien.

  De dag erna stuurt mijn zoon per app een foto van (naar ik aanneem) dezelfde vogel, maar nu hangend aan de andere basket :”Daar gaan je
  plantjes, mam”. He, zo makkelijk laat ie zich niet verjagen dus. Ik ben al naar het werk, dus zeg hem dat ie m weg moet jagen. De volgende ochtend ben ik om half vijf al wakker en begin te malen. Ook de Vlaamse gaai komt naar voren en ik bedenk me dat we daar toch een oplossing voor moeten zoeken. Misschien met een waterpistool schieten zodra hij erop zit of plastic zakken om de baskets doen? Zou hij er nu ook weer zitten? Als ik weet op welk tijdstip hij met name de aanval opent, kan ik er misschien rekening mee houden.

  Het is inmiddels iets later, ik sluip naar het slaapkamerraam en kijk de tuin in. Shit, hij zit er alweer en zijn partner (vrouwtje, ga ik
  gemakshalve van uit) zit op het schuurdak. Ze zit hem notabene een beetje aan te moedigen om zoveel mogelijk nestmateriaal uit mijn hangers te pikken. Ik tik hard op het raam en ze vliegen weg. Inmiddels is mijn man ook wakker (niet zo gek) en vraagt wat ik in hemelsnaam aan het doen ben. Hij draait zich zuchtend om en valt weer in slaap. Wanneer we aan het ontbijt zitten, komt hij op het lumineuze idee om repen aluminium folie dubbel te vouwen en aan de baskets te hangen. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben ze niet meer gezien!

  Ik vraag me af hoe ze nu hun nestmateriaal bij elkaar krijgen, want eerlijk is eerlijk: als ik een gaai was geweest, had ik ook aan mijn baskets gepikt hoor!

  Karin

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.