jongerenproject van start in de strangen

  Op het Kardoen en Het Palet zullen jongeren geïnspireerd worden om mee te doen aan dit mooie project. Dat gebeurt bijvoorbeeld door een filmpje van goochelaar Magic John die ook in de Strangen woont. Hij legt in het filmpje uit hoe hij zijn droom heeft gerealiseerd. In totaal kunnen vijftien jongeren meedoen.

  Als de jongeren hun droom duidelijk hebben gaan zij de droom visualiseren door het maken van een kunstwerk, een foto, een verhaal of op een andere manier. Dat gebeurt tijdens de droomworkshop die geleid wordt door de lokale kunstenaar Azat Malikov. Hij betrekt daar meer lokale kunstenaars bij.

  Als de jongere zijn droom duidelijk in beeld heeft gebracht, wordt er een droomcoach gezocht. Dat is een familielid, buurtbewoner of misschien wel een bekende Nederlander, die de jongere coacht bij het realiseren van de droom. De droomcoach gaat samen met de jongere de eerste stappen zetten. Vervolgens presenteren de jongeren hun dromen op een ouderavond voor de ouders en andere belangstellenden.

  Het hoogtepunt van het programma is een midweek in de Wolfskuil. Dat wordt een buitengewoon avontuur. De talenten van de jongeren worden aangesproken en er komt een plan van aanpak voor de droom. De afsluiting van het project is een droomfestival in de wijk, waar de jongeren samen met de wijkbewoners vieren dat hun droom is uitgekomen.

  ‘Ik en mijn droom’ is een idee van de Wolfskuil, Ben Koenen BV en Sociaal Eigen Wijs en een samenwerkingsverband met Wijz, de Veste, gemeente Ommen en wijkvereniging de Strangen. Al je vragen hierover kan je stellen aan Marije Rodenburg-Versteeg, jongerenwerker van Wijz Welzijn Ommen. Dit kan door te mailen naar m.rodenburg@wijz.nu of te bellen naar 06-12506499.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.