jan henk post verkozen tot docent van het jaar van het alfa college

  Al die positieve reacties hebben hem verrast: “Er is leeftijd technisch gesproken een soort generatieravijn ontstaan tussen de eerstejaars en mij als coach en docent. Toch lukt het ons dus om samen onderwijs te maken.”

  Jan Henk is verbonden aan de opleidingen Maatschappelijke zorg en Verzorgende-IG en MBO Verpleegkunde en vervult daarin de rol van docent en coach. Hij vertelt over zijn werkwijze: “Samen met de studenten het programma maken. De kerntaken en werkprocessen staan vast, maar de weg er naar toe kunnen we samen bedenken. Dat lukt niet altijd maar als het wel lukt levert dat mooie momenten op. En ontroerende. En verrassende. Goede gesprekken met soms persoonlijke diepgang. In ieder geval een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik motiveer studenten om eigenaar te zijn van hun leerproces. “

  Vertrouwensrelatie en respect
  Veranderingen in het onderwijs ziet Jan Henk als volgt. “In essentie is het omgaan met jongeren niet veranderd. De jongeren zelf wel en wij natuurlijk ook. Maar het gaat er nog steeds om dat een school een veilige leef- en leeromgeving is met docenten die een vertrouwensrelatie aan durven gaan. Daarbij is het belangrijk om elkaar te respecteren. Om jezelf te zijn en te mogen zijn. Dat is niet anders dan voorheen. Daaromheen groeien we allemaal samen mee met onze tijd.”

  Jaarlijkse verkiezing
  Het Alfa-college houdt jaarlijks een interne verkiezing waarbij studenten en medewerkers worden opgeroepen om hun favoriete docenten te nomineren. Nieuw dit jaar is de verkiezing per regio, dat drie winnaars oplevert. Jan Henk Post mag zich dit jaar Docent van het Jaar, regio Hardenberg noemen. Hij ontving uit handen van regiodirecteur Klaas Bakker – naast een grote bos bloemen – een cheque ter waarde van 500 euro, te besteden aan onderwijsactiviteiten. Ook wordt hij aangemeld voor de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar.

   

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.