ilona lagas tradities

  Er is een andere traditie die ik eerlijk gezegd mis. Dan moet ik terug naar mijn kindertijd en dat is echt heel lang geleden. Een week voor Pasen ging ik met mijn zusje en moeder naar C&A om nieuwe kleren uit te zoeken. Want met Pasen ging je in het nieuw. We waren dan allemaal op ons paasbest. En het moest ook aan. Net als nu was het weer wel eens spelbreker. Je kon immers alleen zomerkleren kopen. Met een vroege Pasen vroeg dat wel wat van ons doorzettingsvermogen. Blote armen, korte rokjes, blote knieën , gehaakte witte kniekousen en lakschoentjes, maar het moest aan. Mijn zusje en ik werden door oma een keer verwend met een wit bolerootje van nep bont, dat heeft nog jaren gezorgd voor een warm gevoel.

  Met Kerst speelde dat niet, want na Kerst begon de uitverkoop. Ook dat mag wat mij betreft weer in ere worden hersteld. De eerste twee weken van januari en volgens mij de eerste 2 weken van augustus was het uitverkoop. Ik ben bang dat mijn kledinghebzucht nog uit die tijd dateert. Sparen voor de uitverkoop en dan inslaan. Nodig? Nee, maar voor zo’n laag bedrag kun je het niet laten liggen. Het was in ieder geval duidelijk en volgens mij voor de winkeliers ook beter, maar dat weten zij zelf beter! Terwijl ik dit schrijf woedt op de radio de discussie over het fijnstof van de paasbulten waar ze vooral in west Nederland last van schijnen te hebben. De spellingcontrole op mijn laptop kent het woord paasbulten niet eens. Waarom hoor ik deze discussie niet tijdens het vuurwerk van oudejaarsnacht? Laten we zuinig zijn op deze waardevolle tradities, die saamhorigheid, samenwerken en gezelligheid brengen in onze jachtige tijden.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.