gemeente dalfsen lanceert webshop voor kindregeling

  De gemeente Dalfsen past de kindregeling aan en lanceert in het kader daarvan op 8 mei een webshop. Ouders krijgen, wanneer ze in aanmerking komen voor de kindregeling, 400 euro per kind te besteden in de webshop. Het aanbod is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar en afkomstig van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties, zoals basisscholen.

  De webshop www.kindregeling.dalfsen.nl vervangt onder andere de papieren kindercadeaubonnen. “In de gemeente Dalfsen vinden we het enorm belangrijk dat alle kinderen, ondanks de thuissituatie, mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes”, aldus wethouder Jan Uitslag.

  Het aanbod in de website bestaat onder andere uit een fiets of fietsaccessoires, ICT producten, een verjaardagstaart, een bedrag te besteden aan kinderschoenen, een pakket schoolspullen, etc. Onderdeel van het aanpassen van de regeling is het verhogen van het maximum besteedbaar inkomen.

  Voordelen 
  “We kregen signalen binnen dat inwoners het niet fijn vonden om met de kindercadeaubon aan te komen bij een winkel. Met de webshop proberen we dit negatieve gevoel weg te nemen. Zo kunnen inwoners in de webshop producten en diensten bestellen. De producten moeten nog wel in de winkel afgehaald worden, maar de ‘betaling’ heeft dan al plaatsgevonden. Ook proberen we oneigenlijk gebruik en administratieve lasten voor ouders, ondernemers en de gemeente te verminderen”, zegt Uitslag.

  Wanneer inwoners gebruik willen maken van de nieuwe kindregeling kunnen zij zich vanaf 8 mei aanmelden via www.kindregeling.dalfsen.nl en daarmee hun interesse kenbaar maken. Vervolgens neemt de gemeente contact op en stuurt digitaal een aanvraagformulier toe met het verzoek deze in te vullen en te retourneren. De gemeente kijkt of de ouders, gezien de financiële situatie, in aanmerking komen voor de kindregeling. Wanneer de aanvraag succesvol is krijgen de ouders inloggegevens voor de webshop en kunnen zij hun tegoed besteden.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.