geen vuist maar slap handje bij balkbrug tegen kraggenburg

  Aan remises doet de polderploeg van Gerrit Bien niet. Toch mocht van onderschatting geen sprake zijn, want een van die overwinningen van de polderploeg was uitgerekend tegen ‘De Balk’. In de Noordoostpolder werd het 2-0. Aan Runherd en zijn roodwit gestreepte horde de taak om deze nare ervaring weg te wissen.

  Het kwam er niet van. “Ik ben not amused, wat zeg ik, des duivels”, liet een vertoornde Dik Runherd na afloop weten. “We speelden slap, inspiratieloos en waren totaal niet bij de les.”

  De slaapwandelaars van Balkbrug geven niet thuis als Joost Potters tot zijn eigen verbazing zomaar de hoek mag uitkiezen. Wakker jongens? Nog lange niet! Er staat nog geen kwartier op de klok als René van der Wiel de laagvlieger uit de Noordoostpolder op rozen schiet. Runherd krijgt toch weer hoop als zijn uitblinker Balkbrug terug in de wedstrijd schiet. “Dat was Sander Runhart een van de weinigen die vandaag uitstraalde te willen winnen”, brieste Runherd na afloop.

  Bij 1-2 is er nog van alles mogelijk, maar ondanks een tirade in de rust lijken de mannen van Runherd er niet in te geloven. Of maakt het warme voorjaarsweer loom en traag. “Zeg het maar”, tast de oefenmeester van De Balk in het duister. Kort voor tijd schiet Van der Wiel het laatste sprankje hoop aan diggelen. Of kan het nog? Steven Zwiers, invaller na een vierweekse stage in Japan, zorgt voor aansluiting. Maar nee hoor, in de toegevoegde tijd zorgt Rinke Biesheuvel voor een flink portie chagrijn bij Runherd, 2-4.

  Stand 4E: Oldeholtpade 16-36, Steenwijk 15-31, Veno 14-29, De Blesse 16-29, Ruinen 14-25, Steenwijkerwold 18-25, Wacker 16-24, Balkbrug 16-22, Oranje Zwart 17-22, Pesse 13-20, Old Forward 16-15, Kraggenburg 17-15, BEW 15-14 en RKO 19-13.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.