fds heeft ozc opnieuw bij de neus

  Tekst: Willem Lampe

  Fit Door Sport is in wezen een bijeen geraapt vriendenploegje uit het naburige Steenwijk, dat zich niet bezondigt aan overmatige trainingsarbeid, maar lekker met elkaar wil ballen op de zaterdagmiddag. Voetballen hoef je ze niet te leren, allen hebben hun opleiding genoten bij d’ Olde Veste ‘54, Steenwijk of Steenwijker Boys, maar de rek is er uit. Vanaf de vijfde klasse kon twee jaargangen achtereen de kampioensvlag in top. Die opmars is een halt toegeroepen. Het vreemdelingenlegioen moet nu angstvallig naar beneden kijken. Meer dan lijfsbehoud zit er niet in.

  Weteringe heeft zijn hoop gevestigd op de derde periode. Dan mag FDS geen struikelblok worden, maar dat werd het wel.

  Bestuurlid Henk Steen hoorde langs de kant en in de koffiekamer het bekende verhaal aan. Ja, ze kunnen allemaal goed voetballen, maar meer dan een keer in de week trainen zit er niet in. Compleet is FDS zelden, maar dikke pech, vandaag wel. Bij een achterstand wil het samenraapsel van Peter Gjaltema het nog wel eens laten lopen, zo niet deze dag, ondanks het feit dat Fit Door Sport twee keer terrein moest goed maken.

  Frank Jansen wees OZC de weg, maar de 0-1 werd snel weggepoetst door Patrick Hasebos. Ook de tweede voordelige marge (treffer Tom Simons) werd nog voor de thee geëlimineerd (2-2, Wouter Bult). Als kort na de thee de thuisclub via Tom Lukas een 3-2 voorsprong pakt is er nog alle tijd voor herstelwerk. “Maar vandaag zat het er niet in”, zag Steen. “FDS heeft verdiend gewonnen. Ze hebben er hard voor gestreden en de meeste kansen afgedwongen. Niets op af te dingen.”

  Stand 3D: Hoogeveen 21-41 (+37), LTC 21-41 (+25), Lutten 20-39, Hardenberg ’85 20-38, Tonego 19-34, SCD ’83 21-28, ZZVV 20-26, Hollandscheveld 19-25, OZC 20-25, Fit Boys 18-21, SVN ’69 19-21 (-16), FDS 19-21 (-41), BSVV 18-15 en SCN 17-5.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.