emms smijt na de thee de hoop van ovc 21 aan diggelen

  Tekst/foto’s: Willem Lampe

  De beroemdste veldslag tussen deze verenigingen vond plaats in het jaar 1959. Een beslissingswedstrijd in het neutrale Dedemsvaart moest uitmaken wie de kampioensvlag mocht hijsen. Ging de ploeg uit Slagharen of die uit Ommen met de titel van klasse 4F Noord aan de haal? Er is veel over geschreven en met het verstrijken der jaren worden de verhalen heroïsch in de overtreffende trap. OVC boog een 2-0 achterstand na verlenging om in een 3-2 overwinning. Gaitie Jansen, anno 2018 wekelijks een aandachtig, maar kritisch toeschouwer zorgde destijds voor aansluiting en Gerrit Ekkelkamp was verantwoordelijk voor niet alleen de gelijkmaker, maar ook voor de vreugde-explosie van zo’n beetje de helft van de bijna 3000 (!) aandachtige toeschouwers.

  De editie van 2018 trok qua toeschouwers hooguit tien procent van het aantal belangstellenden van bijna zestig jaar terug. De kaarten in 3C voor zowel het team van Johan Oldekamp (EMMS) als die van Patrick Wijsman (OVC ’21) zijn nagenoeg geschud. De middenmoter uit Slagharen is safe, niks meer, niks minder. De thuisclub heeft na de winst op HODO rechtstreekse degradatie zo goed als afgewend en moet via de nacompetitie de status van derdeklasser prolongeren. Een riskant avontuur, waarin niets te winnen, maar veel te verliezen is. Met die wetenschap in het achterhoofd is een prima optreden tegen Eendracht Maakt Macht uit Slagharen als balsem voor de niet bijster verwende voetbalziel van de thuissupporters.

  Een uur lang mocht de aanhang van OVC ’21 geloven in een klein wonder. 1-0 verklapte het scorebord bij rust. Halverwege het eerste bedrijf stak Nouri de bal op Tyron Schokker, die de Derby Star in de loop oppikte en langs Bastin Kleinheerenbrink schoof. Het was een gevalletje ‘als je zelf de kansen niet afmaakt krijg je het deksel op de neus’, gezien vanuit Slagharens perspectief. Een breed scala aan kansen werd door de ploeg van Johan Oldekamp om zeep geholpen. Sander Schuldink kreeg het advies mee wat slaapmiddel door de thee te gooien. Zo de terreinmanager daar gevolg aan heeft gegeven, dan heeft ie zich vergist in de kleedkamer. Het was OVC ’21 dat slaapwandelend aan deel 2 begon.

  De equipe van Wijsman gaf de wedstrijd in twee minuten uit handen. Eerst profiteerde Arjan van der Most van slap uitverdedigen en daarna zette Yuri Hertsenberg de wereld op z’n kop. OVC ’21 herpakte zich. Een kogel van Stijn Schuurman spatte snoeihard de paal het speelveld weer in en vanuit de tegenaanval schoot Dennis Lamberink de wedstrijd op slot. Na deze 1-3 bloedde de streekderby dood. De thuisploeg kon in de resterende 25 minuten geen vuist maken, EMMS koesterde de voorsprong. Veel toeschouwers waren al op weg naar de uitgang of het clubhuis toen Jord Anbergen met een boogbal Kacper Nadozny voor de vierde keer liet vissen. Nou ja, 1-3 of 1-4, wat maakt het uit.

  Stand 3C: Dalfsen 22-56, Dalen 21-54, CEC 20-39, Twedo 20-32 (+8), Sleen 20-32 (+3), EMMS 21-31, FC Ter Apel ’96 22-30, Gieten 21-26 (-1), SVV ’04 21-26 (-5), USV 22-26, Weerdinge 21-23, Musselkanaal 21-21, OVC ’21 21-14 en HODO 21-3.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.