eindelijk kunnen de armen ten hemel bij ovc 21

  Tekst: Willem Lampe

  Dikke revanche! De misselijkmakende horrorervaring is naar de vergetelheid gespeeld. Als in blessuretijd Dennis ter Burg begint te mekkeren, roept Sander Biemans, “kom op, niet zeuren, klagen doe je maar na de wedstrijd.” Supporter Dick van der Vegt reageert alert, “niks daarvan, dan gaan we bier drinken.” Voetbalhumor. Wat een overwinning al niet kan doen. Eindelijk drie punten en daar was nul komma nul op af te dingen.

  De thuisclub had het achterin goed voor elkaar en gaf weinig weg. Man van de wedstrijd? Je bent geneigd David van Elburg te kiezen, maar die is net terug van een blessure en speelde maar een uur mee. “Langer mag niet van de fysiotherapeut.” Eens even kijken, oké, dan maar Kacper Nadozny. De jonge doelman hoefde slechts een keer de vlag te strijken en toonde zich verder zo net zo solide en betrouwbaar als de Boerenleenbank. De thuisclub wist eindelijk…, eindelijk de rust te halen zonder tegendoelpunt, een voorbode van een fijne voetbalmiddag. Oké, Twedo speelde lang niet slecht, aardig gezelschap, staan niet voor niets in de subtop. De ranglijst liegt nooit, maar de ploeg van Marc Hegeman kon op Westbroek niet doorbijten.

  Over Nick Zandman hadden we het nog niet gehad. De aanvaller grossierde voor rust in balverlies, maar was nauwelijks op gang voor deel twee libero Koos Timmerman te slim af. Eerst plukte Zandman hem de bal van de voet, rukte een paar meter op en maakte vrij voor doelman Rick Manting geen fout. Mark Rabbers poetste de voorsprong weg. De supporters zagen de bui alweer hangen. Maar deze keer ging het goed! De eerste daad van invaller Leon Mulder was de Derby Star voor de pot slingeren. Een schamp van Stijn Schuurman was genoeg voor jubel en extase op Westbroek. 2-1 is en blijft penibel. Wie anders dan Damon Nouri voorzag OVC ’21 in de slotfase van levenslucht en verzorgde de bevrijdende 3-1. En dan besluiten we met een heerlijk cliché: en het bleef nog lang onrustig op Westbroek!

  Stand 3C: Dalfsen 19-49, Dalen 17-42, CEC 16-30, FC Ter Apel ’96 20-30, EMMS 18-27, Twedo 17-26, USV 21-26, SVV ’04 17-25, Sleen 16-23, Weerdinge 18-22, Gieten 17-19, Musselkanaal 18-17, OVC ’21 18-11 en HODO 18-3.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.