duiventil in eer herstelt als pronkstuk van de kinderboerderij

  “Kijk maar naar het fundament”, bevestigt Egbert Meilink, wijzend op een rotte balken. “Dat kon echt niet meer. Na overleg heeft de gemeente een bedrag vrijgemaakt om het fundament te herstellen. Dankzij de vrijwilligersploeg hebben we gelijk de duiventil grondig gereinigd en voorzien van een likje verf. De Dunnewind Groep bood hulp aan om de duiventil te plaatsen. Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat je goede sponsors hebt. Het ziet er allemaal prima uit. Vandaag gaat de kroon op het werk en gaat de til de lucht in.” De voorzitter haast zich te zeggen zeer gelukkig te zijn met het nieuwe onderkomen van de kinderboerderij en zeker ook de locatie. “Vlakbij de campings en dat is te merken aan de bezoekersaantallen. De uitstraling, de ligging, de locatie, het kan niet beter. En ja, die duiventil. Het fundament zit bijna anderhalve meter in de grond.” En met een grijns, “ja, ja, wat je zegt, die overleeft ons wel.”

  Een eindje verder zitten de overwegend sneeuwwitte duifjes veilig in een tijdelijk hok, met zicht op de nieuwe behuizing. Volgens Meilink gaan die hun gloednieuwe onderkomen op zeker accepteren. “Dat is geen punt, daar vliegen ze zo weer in. Wat voor ras het is? Nee, nee, geen kroppers, tuimelaars of pauwstaartjes, gewoon witte sierduiven.”
  Zie ook www.kinderboerderijommen.nl

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.