drie zussen paulis op het nk roeien

  Vader Niels keek toe: ‘Na 500 meter ligt Femke op de 3e plek. Isabel van Roeivereniging de Leythe gaat aan kop met Fien van RV Willem 3 op de 2e plek. Liza van RV Gouda komt opstomen. Zij is het hele weekend al heel sterk. Femke zakt naar de 4e plek. Isabel van de Leythe kan het niet meer volhouden en zakt terug. Rond de 1000 m is Femke weer op een derde positie. De laatste 250 meter gaan alle meiden aanzetten. De afstand van Femke met de koplopers wordt kleiner. Natuurlijk aanmoedigingen vanaf de kant. Liza van de Goudse maakt een snoek. En Fien is diep in het rood gegaan, haar snelheid zakt. De afstand van Femke naar de top twee wordt kleiner. Femke schuift Liza voorbij die niet meer goed in haar ritme komt. Vlak voor de finish komt Femke naast Fien. Die maakt op een paar meter voor de finish een snoek en gaat om. Femke schuift er voorbij en is NL kampioen. Haar arm gaat weifelend omhoog, ze kan het bijna niet geloven.’ Uitslag: Femke 1, Lisa 2, Fien 3.
  Ilse is niet in topconditie maar weet toch nog 3e te worden in het lichte veld.

  Bente wordt in de B finale van het Dames Elite veld 3e en wordt daarmee 2e in het Dames Senioren B veld.

  Drie talenten
  Alle drie hebben het roeien geleerd op Roeivereniging Salland in Gramsbergen, en alle drie scoren op topniveau zoals nu weer blijkt. Voor zo’n kleine roeivereniging, waar uiteraard ook ‘gewoon’ geroeid wordt, een zeer bijzondere belevenis. Ilse heeft in Rio op de Olympische spelen in 2016 in de ‘dubbel-twee’ met Maaike Head goud gehaald en is erelid van Salland. Femke, die nog regelmatig traint op Salland onder begeleiding van haar coaches Karin Zimmermann en Birgid Prenger, is recent door de Roeibond beloond met de ’talentenstatus’, en zij heeft voor vier jaar een beurs op de Rutgers University New Brunswick in New Jersey (VS) aangeboden gekregen. Daar begint zij in augustus en komt in een groep van 40 roeiers die in de jaarlijkse strijd tussen universiteiten kampioen willen worden.
  De Paulissen vliegen uit, Salland blijft ze volgen!

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.