douwe bron 81 ziet oplossing voor parkeerprobleem vrijthof ommen

  Doet een lantaarnpaal het niet? Douwe ziet het. Is er een verkeersbord omver? Douwe belt zijn contactpersoon bij gemeente Ommen. Als er tijdens Montmartre kunstenaars bezig zijn, zorgt hij voor stroom en het weghalen van paaltjes. Is er een gevaarlijke situatie? Douwe springt er op in. Tijdens de Bissingh hangt er ongemerkt veel van Douwe af. Bij Puik draagt het personeel hem op handen. Elke werkdag rond 6 uur doet hij de deur open en het alarm er af. Hij doet hand- en spandiensten. Haalt uitgebloeide bloempjes uit de petunia’s buiten. Douwe is eigenlijk een soort middenvelder. Onopvallend, onmisbaar. Als hij zijn plek niet inneemt, merk je eigenlijk pas wat hij allemaal doet. Anderen kunnen niet scoren als Douwe niet op zijn plek staat. De gemeente Ommen merkte het op en afgelopen zomer werd hem een koninklijk lintje opgespeld. Hij is erelid van de HVO. Ook was hij Vrijwilliger van het jaar. Daar geeft hij allemaal zelf niet veel om, maar het is wel een stuk waardering.

  Douwe vraagt aandacht voor een probleem dat hij al langer ziet. Het gaat om het parkeren op het Vrijthof: “Het Vrijthof staat overdag meestal helemaal vol. Niet alleen met auto’s van gasten, maar ook van vergunninghouders. Dat zijn omwonenden. Zij houden de plaatsen bezet. Ik heb vier keer een meting gehouden; om de twee dagen. Het Vrijthof heeft 28 parkeerplaatsen. De eerste keer stonden er 14 auto’s van vergunninghouders. De tweede meting stonden er 3 vergunninghouders en de derde keer 8. De vierde keer 6. Op het Vrijthof zijn 2 invalidenparkeerplaatsen. Die zijn continu bezet door vergunninghouders uit de buurt. Dat begrijp ik wel, maar eigenlijk moeten er 2 invalidenplekken bij komen.

  “Ik heb ook gekeken naar het aantal auto’s dat op het grasveld van de voormalige fysiotherapiepraktijk staat. De eerste keer waren dat er 28, de tweede keer 22, de derde keer 19, de vierde keer 12. Maar dat is privéterrein. Binnenkort komen daar hekken om. Op de Jan Houtmanstraat erachter zijn 30 parkeerplaatsen. Waarom staan ze daar niet? Op de nieuwe parkeerplaats bij de molen stonden de eerste meting 4 auto’s. De tweede keer 11. De derde keer 13. De vierde keer 14. Bij Univé geldt geen blauwe zone. Dat staat altijd vol. Op de Markt stond geen enkele vergunninghouder.”

  Douwe ziet dus oplossingen: “Op de Markt lukt het dus wél. De parkeerplaats bij molen Den Oordt ligt even ver van het centrum af. Ik vind het onverstandig dat vergunninghouders overdag mogen parkeren op het Vrijthof. We doen ons best om Ommen op de kaart te zetten en mensen naar Ommen te halen. Maar ze kunnen niet op het Vrijthof parkeren! We hebben gelukkig onbetaald parkeren. Zet dan je auto zo mogelijk even wat verder weg. Lopen is nog gezond ook. We kunnen er met zijn allen wat aan doen.”

  Douwe Bron: “Ik zou de volgende oplossing graag gerealiseerd zien. Liefst nog vóór de zomer! Parkeervergunningen kunnen per locatie gegeven worden. Laat vergunninghouders niet tussen 9.00 en 18.00 uur op het Vrijthof parkeren. Creëer daar ook 2 extra invalidenparkeerplaatsen. Parkeren kan op de parkeerplaats Jan Houtmanstraat, de Tuinstraat, bij Univé of bij molen Den Oordt. Plaats genoeg.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.