Home / dinsdag 17 april bij het vechtgenotenhuis in ommen

dinsdag 17 april bij het vechtgenotenhuis in ommen

Het bevolkingsonderzoek in Ommen loopt van 4 mei tot en met 2 juli. Vrouwen uit Ommen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar kunnen weer meedoen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij ontvangen hiervoor een schriftelijke uitnodiging. Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Voorafgaand aan het bevolkingsonderzoek borstkanker kunnen geïnteresseerden de informatiebijeenkomst op 17 april bijwonen. Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis.

Het programma voor de voorlichtingsbijeenkomst ziet er als volgt uit: 
19.00 uur Inloop 
19.30 uur Opening door dr. van den Berg, huisarts
19.45 uur Presentatie over het bevolkingsonderzoek 
Pauze 
20.30 uur Wat als u wordt doorverwezen door dr. Raber, chirurg Saxenburgh Groep 
21.00 uur Vragen en afsluiting Saxenburgh Groep en Bevolkingsonderzoek Oost

De Saxenburgh Groep biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Ze zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen.

Bevolkingsonderzoek Oost is een van de vijf screeningsorganisaties in Nederland en voert de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker in de provincies Gelderland en Overijssel uit.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.