dertien vrijwilligers worden chauffeur voor automaatje

  Ivonne: “We zijn erg blij dat zich zoveel chauffeurs meldden. Nu nog meer deelnemers. We kunnen ook nog chauffeurs gebruiken die in de buitengebieden wonen. Eenzaamheid is een groot probleem in ons land. Met AutoMaatje kun je daar iets aan doen. De vrijwilligers brengen en halen mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen met hun eigen auto van A naar B. Deze deelnemers kunnen (minimaal twee werkdagen van tevoren) een rit aanvragen bij AutoMaatje. Bijvoorbeeld voor tandarts, dokters- of ziekenhuisbezoek, naar de fysiotherapeut, op familiebezoek of om boodschappen te doen. Na aanmelding koppelen de planners (vrijwilligers), een beschikbare chauffeur aan de deelnemer. Chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer van de deelnemer.”

  Henk Warmelink meldde zich als chauffeur. Henk: “Ik gaf me op bij Ivonne en ging naar de bijeenkomst. Daar werd alles uitgelegd. Wat is de bedoeling, welke vergoeding staat er tegenover, enzovoort. Je haalt mensen op en brengt ze weer terug. Dat thuisbrengen vind ik heel belangrijk. Je ziet als chauffeur meteen of er misschien iets niet pluis is. Dat kun je dan doorgeven aan WijZ.“

  Chauffeur Gré ten Hove: “Ik wilde graag vrijwilligerswerk doen. Ik heb vijf jaar ander vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb een goede auto, die tegenwoordig heel erg vaak zomaar voor de deur staat. Ik rijd graag auto. Nu kan ik mensen ergens heen rijden. Ik voel me thuis in ziekenhuizen. Ik ga gerust mee naar binnen. Eventueel ga ik ook mee de spreekkamer in, als iemand dat graag wil. Maar kijken hoe het loopt, ja…”

  Elly van Faassen is ook chauffeur. “Ik heb de tijd er wel voor. Het lijkt me wel gezellig om iemand weg te brengen met mijn auto. Het contact vind ik leuk. Ik houd van autorijden. Dit is dus mooi te combineren.”

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.