dalfsen schenkt voor het eerst aandacht aan wereld autisme dag

  Om het wat losser te maken en hun op een humoristische wijze te vertellen hoe iemand autisme ervaart. Wouter van de Waterbeemd heeft zelf autisme en nam de bezoekers mee naar zijn belevingen. 

  “Een wereld vol onbegrip van de buitenwereld, verwarring voor mijzelf, eenzaamheid.” Vertelt Wouter, maar ook een wereld waarin Wouter dapper zijn mannetje staat en steeds beter weet waar hij gelukkig van wordt.

  Na de cabaret van Wouter konden de bezoekers deelnemen aan drie verschillende workshops waarin met name ervaringen en ideeën werden uitgewisseld met elkaar rondom de thema’s ‘Help, mijn kind heeft autisme’, ‘Mijn partner heeft autisme ?!?’ en ‘Autisme binnen het gezin’.

  Als vervolg op deze avond start 15 mei een cursus omgaan met autisme voor ouders van kinderen met autisme. Wilt u deelnemen aan deze (kosteloze) cursus? Neem contact op met Ilja Bomers, mantelzorgmakelaar SAAM Welzijn 0572-372882 i.bomers@saamwelzijn.nl 

  De organisatie lag in handen van Ilja Bomers van SAAM Welzijn, Nancy Satter van Het Zorgcafé Dalfsen, Hennie Meulenkamp van MEE IJsseloevers en Wendy Wesselink-ten Thije coach en cursusleider autisme en prikkelverwerking.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.