competitie gaat spannend slot in

  Het onverslaanbaar geachte PH moest voor het eerst dit seizoen op het veld een meerdere erkennen. Dit was natuurlijk een hele mooie opsteker voor Avereest. Vorige week werkte VVA ook nog eens aan het doelsaldo. In Sibculo wonnen de tricolores met 2-7 van SVV. Wat betreft de concurrentie om de eindstand en de tweede periode deed Avereest ook weer goede zaken. Bruchterveld verloor thuis met 0-2 van DKB.

  In de leiding van de tweede periode nam Avereest de koppositie over van Bruchterveld. Het is wel van belang om qua punten boven Bruchterveld te blijven, want VVA heeft een goed doelsaldo, maar Bruchterveld nog beter. De andere tricolores hebben zes doelpunten meer in het doelsaldo dan onze eigen tricolores. PH heeft net als Bruchterveld 16 punten in de tweede periode, maar hier is hun doelsaldo +20 en dat van VVA is +21. Avereest heeft 19 punten uit zeven wedstrijden.

  PH en Bruchterveld hebben inmiddels ook zeven wedstrijden gespeeld in de tweede periode.

  In de algemene stand staat Avereest gedeeld tweede met Bruchterveld. Ze hebben beide 38 punten en hier staat Bruchterveld vier doelpunten voor in het doelsaldo op Avereest. Wel heeft Avereest het wat betreft de tweede plek in eigen hand. Avereest heeft nog een wedstrijd uit de eerste periode tegoed op Bruchterveld. Dat geldt niet ten aanzien van koploper PH. Avereest en PH hebben beide 17 wedstrijden gespeeld en PH heeft acht punten meer, 46 dus. Met een doelsaldo van 108-15. PH kan op zijn vroegst volgende week al kampioen worden, maar de mannen van Stef Lamberink zijn voornemens de goede lijn tot en met het eind door te trekken, dus de platte kar in Almelo hoeft nog niet direct te worden opgepoetst.

  De tegenstander van komende zaterdag, SC Rijssen, kent een matig seizoen. Er werd meer verloren dan gewonnen en het bezet de negende plek van de ranglijst. Vorige week wisten de Rijssenaren wel weer te winnen. Thuis werd het 1-0 tegen Daarlerveen. De één-na laatste winst dateert van 27 januari, ook tegen Daarlerveen.

  Toch is Avereest gewaarschuwd. VVA kent dit seizoen slechts drie verliespartijjen, thuis van Bruchterveld, uit bij PH en uit bij SC Rijssen. Op een ijskoude mistige decembermiddag werd het daar 3-2. Een opsteker voor Avereest is dat na maandenlang blessureleed aanvoerder Marcel Dijk vorige week weer speelminuten maakte. Aanstaande zaterdagmiddag is hij er ook weer bij.

  Avereest heeft zaterdag dus wat recht te zetten tegen SC Rijssen. De punten zijn zeer welkom in beide standen, dus VVA weet dat een winstpartij wederom de doelstelling is.

  De aanvang van de wedstrijd VV Avereest – SC Rijssen is half drie.

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.