bruchterveld laat lemele uur lang spartelen en slaat daarna hard toe

  Tekst: Willem Lampe

  Tot twee keer toe kwam Avereest niet voorbij de elf van trainer Werner Pluim, die de uit frustratie geboren typering Mourinho-voetbal, dus met het accent sterk op een waterdichte defensie, opvatte als een compliment en van mening dat er niets mis is met verdedigen vanuit een goede organisatie. Concurrent van Avereest voor plaats twee in 4D is Bruchterveld, de enige ploeg die remise afdwong tegen het welhaast onaantastbare PH. Dat het kan bewees Lemele in de grensplaats even achter Hardenberg. Diep in blessuretijd dwong Bruchterveld alsnog de zege af (2-1) en kwam Lemele sneu weg. Maar Pluim en consorten zijn gegroeid dit seizoen. Daar is de jonge oefenmeester uit Nunspeet voor het leeuwendeel debet aan. Maar groeien is een proces, twee stappen voorwaarts, een achteruit. Vraag vooraf, heeft Lemele een topdag, benodigd om het de bezoekers het vuur aan de schenen te leggen?

  Nee! Iets meer dan een uur koesterden de mannen van trainer Pluim de illusie dat er deze middag wat te halen viel tegen Bruchterveld, tot Johan Alberts twee keer achter elkaar toesloeg en het scorebord van 0-1 naar 0-3 deed oplichten. Lemele begon niet lekker. Na vijfminuutjes ballen soleerde Luc Roeleveld vanaf de linkerbuitenkant naar binnen en boem, als een raket sloeg de Derby Star achter Ruan Weelink tegen het nylon.

  Lemele probeerde het daarna wel, maar het was de toeschouwers duidelijk dat het ene zware middag ging worden. Prima, volwassen spelend elftal dat Bruchterveld, met een mooie strateeg op het middenveld. Niek Dijk kwam net te kort voor het keurkorps van HHC Hardenberg, maar goeie genade, wat een kanjer. Een scherp oog voor de ruimte, nauwelijks balverlies, kortom de ‘Modric van Bruchterveld’. En toch…, toch…, wat als Yoran Bakhuis zijn kruin vol tegen het leer had gekregen vanuit een vrije trap van Remon Kleinlugtenbeld. Nu schampte de bal zijn schedel en vloog naast het doel van Koen Godeke. De thuisclub bleef in de wedstrijd, tot iets na het hele uur een hoge bal via het bolletje van Jordin Holsappel en Steven Warmelink voor de voeten van Alberts valt. Die geeft Weelink geen kans. Nauwelijks is er afgetrapt of dezelfde speler schiet het duel definitief dicht. In de resterende tijd pikt Gijs Odink zijn bijna wekelijkse goaltje mee en voltooid de vijfklapper. Oef…, 0-5, zo’n dikke zeperd is Lemele niet meer gewend, maar ach pasje achteruit vandaag, geen ramp.

  Stand 4D: PH 16-43, Bruchterveld 17-38, Avereest 16-35, DKB 16-26, SVV ’57 16-24, Rijssen Vooruit 14-23, Daarle 13-20, Lemele 16-20, BZSV de Blauwwitters 16-15, SC Rijssen 14-14, MVV ’69 15-6 en Daarlerveen 17-3.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.