bostheater ommen overhandigt een dijk van een programma

  In de zomer van 2017 zorgde ‘kindervriend’ Dirk Scheele voor plezier en vertier bij de jeugd.

  Dit is te lezen op de website www.bostheaterommen.nl. Op voorhand kan gemeld worden dat het niet denkbeeldig is dat de mond open valt van verbazing. Het is de programmeurs wederom gelukt aansprekende artiesten naar Ommen te lokken en ja, daar hangt een prijskaartje aan en dus wordt er in enkele gevallen entree gevraagd. Daarnaast kan er genoten worden van vrij toegankelijke voorstellingen, ooit de basis van het bostheater.

  De opening van het seizoen is op zaterdag 9 juni. Drie mannenkoren uit Ommen, Vroomshoop en Hoogeveen laten de stembanden trillen onder leiding van dirigent Gezinus Veldman.

  Wie kent Edwin Evers niet, de razend populaire diskjockey uit Hardenberg. Evers speelt ook in een band en zóóó, of die een beetje populair was. De kaarten voor de voorstelling van donderdag 21 juni waren binnen de kortste keren uitverkocht. Niet getreurd. “Dan komen we de dag er op gewoon terug”, meldde het management van de Edwin Evers Band. Dus wie te laat was voor de donderdag, kan de vrijdag er op in de herkansing.

  Op zaterdag 30 juni kan de portemonnee gesloten blijven, tenzij een biertje gewenst is. Dat drinkt met de Dawn Brothers op de achtergrond lekker weg. Rootsrock uit Rotterdam, geïnspireerd door grootheden als The Band, CCR en Otis Redding. Een onmogelijke combinatie? Nou, overtuig jezelf! Kom kijken, luisteren en genieten.

  Zondag 8 juli mogen kinderen en ouders gratis naar binnen bij Bob en Bella. De twee clowns nemen de jeugd mee op reis naar China, Spanje en Griekenland en beleven onderweg allerlei spannende avonturen.

  Op zaterdag 21 juli brengt het onvolprezen Her Majesty een ode aan vier legendes in de countryrock, Crosby, Stills, Nash & Young. Zo wordt onder meer het meesterwerk Déjà Vu ten gehore gebracht. En dat in de mystieke ambiance van het donkere bos!

  Into the Wild is een festival dat op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli geprogrammeerd staat. Ouwe hippies, maar ook jongere muziekliefhebbers natuurlijk, opgelet! De eerste avond is gereserveerd voor Pink Project, een coverband van het legendarische Pink Floyd. De dag erna slaat rock de klok, met gigs van Jack & the Weatherman, De Wolff, Ruben Hoeke Band en RUV, de band van Jim Zwinselman uit Lemele.

  Wie kent hem niet Hakim. De kindervriend bestijgt op zondagmiddag 5 augustus de hoogste berg in Ommen. En jawel, hij is eerder geweest, maar Tim Knol is een gevalletje, ‘wegens succes geprolongeerd’. De edelsmid van juweeltjes van songs komt op 11 augustus met de garagerockers van The Miseries zijn lovend ontvangen album ‘Cut The Wire’ ten gehore brengen.

  De sluiting van het voorstellingseizoen is op zaterdag 15 september met het vertonen van de documentaire ‘De Wilde Stad’. Door de ogen kater Abatutu, een onvervalste stadsjongen, wordt het dierenleven in de stad belicht. Te zien zijn meeuwen, duiven, mussen, meerkoeten, reigers en een vos en dan met name hoezeer ‘veren en vacht’ zich hebben aangepast aan het leven tussen steen en herrie. Het is niet alleen genieten van de beelden, maar ook van de muziek van onder andere Spinvis, The Kik, My Baby en, geen gein, Manke Nelis.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.