boerderijmelk tappen bij henk en geke

  Het idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen, maar nu is het dan zover. De transformatie op de boerderij is gereed en als toetje kun je nu zelf verse boerderijmelk tappen. De Jersey melk is van betere kwaliteit en heeft een heerlijke romige smaak. Dit komt doordat er meer gezonde vetten in zitten die het lichaam nodig heeft. Er zit meer proteïne in en dat is goed bij sporten of als je een lage weerstand hebt. Maar het belangrijkste in nog wel dat deze melk ontzetten lekker is en door zijn romige schuimlaag ideaal is voor koffieopschuimers.

  De melktap staat bij de monumentale boerderij aan de Blauwedijk 2 op het landgoed van Den Aalshorst. Het is niet voor niets dat hier meerdere wandel- en fietsroutes langs lopen in deze prachtige omgeving. De melktap past daarom goed bij het landelijke beeld en daarom is de boerderij nu ook voorzien van een Rustpunt. Lekker bijkomen op de picknicktafel tijdens een tochtje en genieten van een kopje koffie, thee of natuurlijk en lekker koud glas verse melk.

  De melktap is voorzien van een koeling en na elke tap wordt deze automatisch gereinigd. Je kan eigen flessen mee nemen maar ook een duurzame fles kopen die je kan hergebruiken. De melk is rauw minimaal 3 dagen te gebruiken als je het koel bewaard. De NVWA schrijft voor dat je de melk eerst moet koken, maar er zijn ook mensen die er rauw van genieten. Van zonsopgang tot zonsondergang is de melktap in gebruik.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.