bloedeloos gelijkspel des marienberg

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Ach, de ene week is de andere niet. Het was afgelopen zaterdag maar de vraag door welke roodzwarte bril je het duel bekeek. Feit bleef wel dat het treffen tussen DES en Mariënberg bol stond van, soms verkeerde, emoties, irritaties en frustraties. Vooral in de slotfase sloeg enkele malen de vlam ouderwets in de pan. Met vele gele en zelfs twee rode kaarten tot gevolg.

  Enkele supporters wilden zelfs verhaal halen bij de scheidsrechter, maar vergaten de balk in hun eigen ogen eerst eens goed te bekijken. Ach, het kan verkeren. Het mag een keer. De excuses werden snel aanvaard, waarvoor dank. De soep wordt nooit zo heet gegeten als die wordt opgediend.

  Voetballend werd het nooit goed maar het respect was ver, ver te zoeken op sportpark het Gagelman. Die woorden mag men nog wel eens onder de loep nemen in Nijverdal. De wijze woorden van de zeurvitter werd ernstig met voeten getreden. Zand erover! Waar twee honden vechten hebben beide schuld.

  Er ging dit paasweekend gelukkig niemand dood, de genade van de barmhartigheid sprak boekdelen. Na een vrij aftastend begin was het de thuisploeg die de regie op zich nam. Het eerste schot spatte uitéén op de vuisten van Thijs. De daaropvolgende corner leek DES de 1-0 te maken. De bal over het doel koppen was moeilijker dan onder de lat te deponeren maar het lukte Mark van Schoten wonderlijk genoeg wel. Paasweekend hè.

  DES verzuimde in deze fase om Mariënberg met de rug tegen de muur te zetten. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf ontworstelde de Westerparkbewoners zich onder de druk van DES Nijverdal. Geklungel van doelman Corné Hogenkamp leverde Mariënberg de 0-1 op. Even later koos Tom de Lange niet goed positie voor de goal van DES en kon helaas Roy Doek de bal niet voldoende kwijt.

  Vlak voor rust slingerde André Plaggenmars nog een vrije trap op de deklat en verraste hij hiermee bijna Hogenkamp die met de schrik vrij kwam. Na rust was het roodzwarte Mariënberg, afgelopen zaterdag gehuld in stemmig blauwzwart, die DES langzaam de duimschroeven aandraaide. Een verdekt schot van Rolf Hofsink werd knap gepareerd door Hogenkamp.

  Met Hofsink is meteen de man van de wedstrijd genoemd. Hij sleurde als een jonge hond op het middenveld en nam zijn ploeg hierdoor op sleeptouw. Hij gaf tevens de beslissende assist op André Plaggenmars die de bal op een presenteerblaadje kreeg in de 63e minuut. Op randje buitenspel gaf de scheids uitstekend voordeel na een overtreding van DES en Mariënberg profiteerde optimaal en kwam zo op een 0-1 voorsprong.

  De bank van DES hield zichzelf fit en scherp door telkens op te springen en elke beslissing van de man in het geel luid en duidelijk te betwisten wanneer het niet in hun voordeel was. Vooral de wisselspelers blonken hierin uit en langzamerhand namen de roodzwarte DES-spelers het over in het veld, bij elke beslissing stonden ze soms met vier man verhaal te halen. Niet dat wij roomser dan de paus zijn, absoluut niet, maar het viel gewoon op.

  Een ongelukkige handsbal leidde de gelijkmaker van DES in. Op appeleren gaf de scheids een overigens terechte vrije trap net buiten de zestien. Rozema gaf voor en Nick Deijk kon ongehinderd de 1-1 binnen koppen…Onnodig, maar je weet dat het een sterk wapen van DES is.

  Mariënberg was even van slag. Gelukkig redde Thijs knap bij een verwoestende uithaal van aanvoerder Pieter Rozema. Het had zo maar 2-1 voor de thuisploeg kunnen betekenen.

  Vervolgens miste André Plaggenmars een penalty, Hogenkamp stopte de inzet. Maar André nam wederom zijn verantwoordelijkheid aangezien niet iedereen achter de elfmeter wilde gaan staan. Zo moet je het ook gewoon bekijken.

  In de commotie hierna kreeg Roy Doek zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchen. Dat mocht even later Pieter Rozema ook na een schandalige overtreding op Rolf Hofsink, hij werd terecht met een dieprode kaart van het veld gestuurd. Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig.

  Het werd onvriendelijker met de minuut. Ryan Buitenhuis had de 1-2 op zijn schoen maar Hogenkamp groeide aan de kant van DES uit tot de man van de wedstrijd en ranselde de bal uit zijn goal. Scheidsrechter Kremer vond het wel welletjes en floot af. Het venijn zat in de staart.

  Mariënberg bleef voor de negende achtereenvolgende keer ongeslagen. Dat was de enige winst van het bloedeloze gelijke spel tegen DES Nijverdal.

  Alfred Dorgelo

  Opstelling: Thijs Altena, Edwin Hofsink, Patrick Drenthen, Michael Zweers, Hendri Hofsink, Niek Noeverman, Rolf Hofsink, Dani van der Veen (83. Roy Botter), Tom de Lange (46. Ryan Buitenhuis), Andre Plaggenmars, Roy Doek.
  Man van de Wedstrijd : Rolf Hofsink

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.