bijzondere melkstal te bewonderen tijdens open dag zwiers

  Samen met melkveehouder Broer Roorda uit Grou ontwikkelde Jan Castelein een halfautomatisch melksysteem dat een melkklauw overbodig maakt. De nieuwe melkstal bespaart de boer tijd en is een belangrijke vooruitgang in ergonomie. De melker wordt veel minder belast.

  Inmiddels draaien er in Nederland drie dergelijke melksystemen. De maatschap Zwiers wordt de vierde. Zij starten binnenkort met melken in de nieuwe melkstal met het nieuwe melksysteem. Dit doet het bedrijf in een 2×10 zij-aan-zij melkstal van SAC met indexering en geprogrammeerd voeren. Primeur bij de familie Zwiers is dat dit type melkstal met een Rapid Exit uitvoering is gebouwd.

  Belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te nemen, net voordat de stal in gebruik wordt genomen. Jacco Zwiers: “Toen we het systeem in werking zagen, waren we meteen verkocht. Het melken gaat erg makkelijk en licht. Ik zie het als 20 keer een 80% melkrobot op een rij. Slechts 20% van het werk en inspanning doe ik als melker nog zelf, maar ik houd wel het complete overzicht.”

  Het Nieuwe Melken
  Het systeem, dat in de markt wordt gezet als Het Nieuwe Melken, valt op door melkbekers die ‘uit de grond’ omhoog komen. Dat gebeurt door middel van perslucht. Op de open dag krijgen bezoekers de kans dit systeem en de opvallende open kelder onder de melkstand te bewonderen. Een video van Het Nieuwe Melken in de praktijk staat onderaan dit artikel.

   

  De open dag vindt plaats op dinsdag 1 mei 2018 bij de familie Zwiers in aan de Peezeweg 13 in Dalfsen. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00.

  [youtube url=”//www.youtube.com/embed/vJBTRiND2FY”]

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.