balkbrug moet de eer laten aan steenwijkerwold

  De bezieling aan het begin van de competitie, die de ploeg van Dik Runherd naar de top van klasse 4E stuwde is druppel voor druppel weggevloeid. Tot voor kort stond De Balk bekend als onneembare veste, maar twee achtereenvolgende nederlagen tegen Ruinen en VENO hebben dat beeld vermorzeld. Om niet in de anonimiteit van 4E te zakken moest in ’t Wold gewonnen worden. In de thuiswedstrijd trok de formatie van Runherd met enig fortuin de winst in de slotfase naar zich toe, door een goal in Lennart Baas in de absolute slotfase.
  De dip duurt nog even voort.

  “Een uur lang konden we aardig partij bieden”, berichtte Runherd. “Daarna was het gebeurd en daarom een verdiende overwinning voor Steenwijkerwold, in een sportief duel met een uitblinkende scheidsrechter Berend Mulder uit Uffelte, die geen kaarten nodig had om het duel te controleren.”

  Iets ten noorden van garnizoensplaats Steenwijk kwam De Balk op een ongelukkig moment achter. Net voor rust zette Jhonno Westerbeek de thuisploeg op 1-0. De thee deed de bezoekers goed. Nauwelijks op gang brengt Lennart Baas Balkbrug langszij. “Daarna hadden we kansjes op 1-2”, stelde Runherd vast. “In plaats daarvan valt de 2-1 en was het gebeurd.” Rick Weijs zette de gastheren halverwege het tweede bedrijf op voorsprong. Balkbrug geloofde er niet mee in en ’t Wold maakt er een fijne 1 april van. Brent Smit pikt nog twee goaltjes mee en bepaalt de eindstand op 4-1.

  “Zondag Kraggenburg thuis, een cruciaal duel”, wist Runherd. “We moeten natuurlijk wel uit de zorgen blijven.”

  Stand 4E: Oldeholtpade 15-33, Steenwijk 14-28, Veno 13-26, De Blesse 15-26, Ruinen 13-24, Wacker 15-24, Steenwijkerwold 17-24, Balkbrug 15-22, Pesse 12-20, Oranje Zwart 16-19, Old Forward 15-15, BEW 14-14, RKO 18-13 en Kraggenburg 16-12.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.