balkbrug bezweert het onheil met zege op old forward

  De club uit Wilhelminaoord is nog niet vrij van degradatiezorgen en liet in de thuiswedstrijd zien dat het op voorhand geen appeltje/eitje is voor de Balk, dat er in het koloniedorp met 3-0 af ging.

  Pfff…, opluchting bij Runherd. Na negentig minuten en een beetje meer verraadde het scorebord op sportpark De Balk 3-2. “Zwaar bevochten”, zag Runherd, “maar wel verdiend. We hebben het goed opgepakt, nadat we elkaar eens goed in de ogen hebben gekeken. De basis voor de overwinning werd in het eerste kwartier voor en na rust gelegd.”

  De ijverige Freek Haveman stelt in de openingsfase Patrick Bloemberg in staat de score te openen en dan is het bal geopend. “Gelukkig dat Patrick er weer bij was. Voor ons een belangrijke speler.” Toch weet de Balk de voorsprong niet mee de kleedkamer in te slepen. Martin Tarus ontsnapt aan de aandacht en het is weer een wedstrijd. De thee is als doping voor de thuisclub. Nick Jansen is op stoom en scoort vlot na de hervatting 2-1. Even later zeilt een vrije trap Freek Haveman op de plaat van Lennart Baas en is het opnieuw bingo. “Na de 3-1 speelt Old Forward va banque, met veel hoge en diepe ballen richting ons centrum. Dat opportunistische ligt ons niet zo.” Dat blijkt als Joey Overes zo’n ingepompte, wilde trap tegen Arjan Deuzeman stompt en het balletje binnen valt. Toch weet Balkbrug de 3-2 een half uur lang te succesvol te bewaken. “Ja, de ontlading was groot”, erkende Runherd.

  Stand 4E: Oldeholtpade 17-39, De Blesse 18-35, Steenwijk 16-34, Veno 15-32, Ruinen 16-28, Steenwijkerwold 19-28, Balkbrug 17-25, Wacker 17-24, Pesse 15-23, Oranje Zwart 18-22, Old Forward 17-15, Kraggenburg 18-15, BEW 17-14 en RKO 20-13.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.