aspergeseizoen in salland en vechtdal officieel van start

  Tot eind juni, het einde van het aspergeseizoen, wordt zowel on- als offline veel aandacht besteed aan de asperges uit het oosten, onder andere met een commercial en een aspergeboekje. Jonnie Boer, eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije, is ambassadeur van de campagne. Al jarenlang serveert De Librije van april tot en met juni aspergegerechten. Deze gerechten worden bereid met de asperges van Ogink uit Raalte. Tijdens de opening zette Jonnie Boer Herman Ogink in het zonnetje door hem een cadeau aan te bieden ter ere van het 55-jarig jubileum van Ogink Asperges.

  Daarnaast overhandigde wethouder Jacques van Loevezijn (gemeente Raalte) het eerste exemplaar van het boekje ‘Het witte goud uit het Oosten’ aan Nadia Zerouali, schijfster van kookboeken en bekend van o.a. Koffietijd en BinnensteBuiten, en Willy Haarman, voorzitter van Stichting Salland Aspergeland. Daarin staan interviews met de aspergetelers, aspergerecepten, speciale aspergemenu’s en arrangementen, maar ook tips en aspergeweetjes. De brochure ligt bij de Tourist Info’s in Salland en Vechtdal Overijssel en bij een aantal deelnemende ondernemers en is, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar.

  De aspergecampagne wordt ondersteund door gemeente Raalte, Stichting Salland Aspergeland, de Vechtdal gemeenten, Rabobank Salland, Salland Marketing, Vechtdal Marketing, MarketingOost en alle deelnemende horecaondernemers en streekproducenten. Rondom de campagne ‘Het witte goud uit het Oosten’ wordt er een winactie georganiseerd. Mensen die graag kennis willen maken met de asperges uit Salland en Vechtdal kunnen een aspergeweekend winnen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.