Home / alfa college scoort 8 4 op inburgeringstraject

alfa college scoort 8 4 op inburgeringstraject

“Onlangs heeft Stichting Blik op Werk, een onafhankelijk kwaliteits- en kennisinstituut, het tevredenheidsonderzoek naar inburgeringstrajecten bij het Alfa-college over 2017 afgerond. Annelies Veldhuis, opleidingsmanager Educatie & Inburgering bij het Alfa-college in Hardenberg: “We scoren voor zowel tevredenheid als slagingspercentages het hoogst in het Noorden.

Dit betekent veel voor ons. We willen onze inburgeraars de beste start in Nederland geven. Dat doen we door inburgeraars zo hoog mogelijk op te leiden, zodat ze verder kunnen in het Nederlandse onderwijssysteem of op de arbeidsmarkt. We hebben bijvoorbeeld diverse schakeltrajecten waar inburgeraars verder leren in het mbo- en hbo-onderwijs. Bij de inburgering bieden de docenten hoge kwaliteit onderwijs. Ze hebben een grote betrokkenheid bij hun cursisten en spelen in op de individuele leervragen. Maar het succes is in hoge mate ook te danken aan de vele vrijwilligers die de inburgeraars assisteren bij het oefenen en leren van taal en burgerschap.”

Inburgeren op Alfa-college
Alfa-college biedt uiteenlopende inburgeringstrajecten in Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel. Nieuwkomers kiezen voor alfabetisering, inburgering en staatsexamen of een duaal traject naar werk of mbo-/hbo-opleiding.

Lees ook

Een tweede leven voor gevonden voorwerpen

In regio IJssel-Vecht gaan gevonden telefoons na drie maanden naar de Stichting Opkikker REGIO – …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.