ajax clinic bij sv nieuwleusen

  Op deze dag wordt Sportpark ’t Klaverblad omgetoverd tot een echte Ajax-trainingslocatie. Ajax reist deze dag naar Nieuwleusen af met eigen trainers én materiaal uit de Ajax Academy. Bij de Ajax-trainingsmethode, die wereldwijd wordt gebruikt, is naast voetbaltechniek ook discipline en plezier belangrijk. 

  De clinic is toegankelijk voor alle jongens en meiden van 6 t/m 16 jaar oud. De teams worden ingedeeld op basis van leeftijd en het niveau van de deelnemers. Iedereen kan zo zijn of haar voetbalvaardigheden optimaal verbeteren aan de hand van de Ajax-trainingsmethode.

  In september van 2017 zijn de eerste verkennende gesprekken met Ajax gevoerd. Al snel waren zowel Ajax als S.V. Nieuwleusen uitermate enthousiast over het doen van deze clinic bij S.V. Nieuwleusen. De inschrijvingen gingen dan ook eind november open en in halverwege januari was het eerste doel al bereikt. In overleg met Ajax is het aantal inschrijvingen opgehoogd. Begin februari was het opnieuw vol. 

  In totaal mogen komen spelers van ruim dertien verengingen langs. Ongeveer 80% is afkomstig uit Nieuwleusen (70% S.V. Nieuwleusen, 10% USV).

  Vanuit Ajax zullen ongeveer twaalf trainers aanwezig zijn waarbij de kinderen in groepjes worden ingedeeld. In aanloop naar de clinic toe zijn er twee deelnemers uitgeloot om tijdens de eredivisiewedstrijd Ajax – FC Twente als ballenjongen te fungeren in de Amsterdam ArenA. 

  Tijdens de clinic maken de deelnemers van O10 kans om geselecteerd te worden voor het Ajax Camps & Clinics selectieteam. Dit team gaat een wedstrijd spelen op het Amsterdamse trainingscomplex ‘De Toekomst’ tegen Ajax JO9-1. 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.