95 jarige kunstenaar frits roger nog steeds actief

  Gedurende de kunstroute “Kunst om Dalfsen” , in het weekend van 5 en 6 mei , zal zijn werk te zien zijn in de Meubelwerkplaats van Louis van Vilsteren van Beeldentuin Witharen. Het thema “Weer en Wind “ van dit jaar past precies in zijn straatje. Bollende zeilen, schepen op de woeste zee zijn thema’s die regelmatig terugkeren in zijn werk.

  De 95 jarige Frits Roger, die eerder exposeerde in Beeldentuin Witharen, is van oorsprong scheepsbouwkundig architect, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van jachten. De “Groene Draeck”, eigendom van het koninklijk huis, is van zijn hand. Hij werkte voor grote namen zoals Onassis en de Griekse koning George, en hield kantoor in verschillende landen o.a. Frankrijk, USA (New York), Venezuela.
  Daarnaast heeft hij een indrukwekkend schilders verleden. Hij heeft gestudeerd aan de Rietveld academie en de Nieuwe Academie te Utrecht, waar hij les kreeg van docenten als: Lei Molin, Anton Buytendijk, Peter Schenk, Ger Lataster, Dick Cassee, Nic Dings e.a. Zijn eerste schildersles kreeg hij midden jaren 60 in Amsterdam van de kunstenaar Maarten Krabbé.
  Zijn werk is erg gevarieerd. Landschappen, stillevens, abstracte schilderijen. Zijn materiaalgebruik varieert. Olieverf en acryl op linnen. De laatste jaren werkt hij voornamelijk met aquarel en papier.

  Duidelijk herkenbaar is zijn scheepsverleden. Uit een recensie in de Volkskrant in 1989 naar aanleiding van zijn eerste expositie in Museum
  ’t Kromhout te Amsterdam:
  “De voorliefde voor alles wat met water en schepen heeft te maken,heeft tot een uitgebreid œuvre geleid.
  In het werk ,snel en abstraherend tot de essentie van vormen en kleuren, keren bijna halsstarrig de contouren van scheepsrompen en andere haven attributen,zoals kranen,dokken, enz. terug.

  Door de vormen tot op het bot te ontdoen van alle overbodige
  franje, ligt het werk dikwijls tegen de abstractie aan.”
  Frits Roger exposeerde op verschillende plekken in Amsterdam en omgeving. De laatste jaren regelmatig bij het Palet in Zwolle, waar hij als oudste deelnemer een speciale positie inneemt.

  Behalve in het weekend van 5 en 6 mei wordt de expositie van Frits Roger ook ingericht op 2 en 3 juni tijdens de Kunst en Cultuurweek Ommen, en tijdens de kunstroute Ommen op 25 en 26 augustus. Daarnaast is gedurende het hele seizoen 2018 een collectie van zijn oningelijste werk te koop in Beeldentuin Witharen. Open april t/m september op donderdag t/m zondag van 11u-17u. en op afspraak. Witharenweg 24, 7738 PG Witharen 0523-676272; www.atelierwitharen.nlwww.kunstomdalfsen.nl 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.