30 april nu echt laatste werkdag voor ties nauta bij hoogeveen mannenmode

  Tekst/foto: Dook van Gils

  “Nou ja,” zegt Ties Nauta, “als ze echt verlegen zitten om iemand, wil ik nog wel een keer invallen, hoor. Maar ik kom niet meer elke maandag werken, hoewel ik dat altijd met plezier heb gedaan. Mede dankzij de prettige samenwerking met bedrijfsleider Ria Timmerman.”

  Ties is 77 en heeft er een ruim dertigjarige carrière bij Hoogeveen Mannenmode op zitten. Hij zit al zijn hele leven in het vak. Zijn ouders hadden een confectieatelier aan de Hardenbergerweg en dus heeft Ties de kennis van kleding met de paplepel ingegoten gekregen. “Ik heb ook vakdiploma’s gehaald natuurlijk en bij verschillende zaken gewerkt. Overal werken ze op een andere manier, daar steek je veel van op. Ik heb wel altijd alleen herenkleding verkocht.”

  Ties heeft het nog altijd ontzettend naar zijn zin in ‘zijn’ winkel. “Ik heb veel leuke klanten, trouwe klanten en sommigen daarvan zijn zelfs vrienden geworden. Ze komen ook vaak gewoon even langs voor een kop koffie. Zelfs onder vakantiegangers hebben we vaste klanten. Maar zomers is er ook een grote variatie aan klanten, da’s ook weer leuk. In de loop der jaren heb ik een timmermansoog voor maten gekregen. Als een klant binnenstapt, weet ik meestal meteen wel welke maat hij heeft en wat voor soort kleding hij wil hebben. Allemaal ervaring en kennis.”

  Op de vraag wat de grootse verandering is geweest in de afgelopen 60 jaar op modegebied hoeft Ties niet na te denken: “De opkomst van de spijkerbroek. Eerder verkochten we veel terlenka broeken; die hebben we nu niet eens meer op voorraad. En wie had er zeg 15 jaar geleden gedacht dat we roze of gebloemde shirts zouden verkopen? Ik niet, hoor. Soms denk ik wel eens of ik te oud zou zijn om dat soort kleding te verkopen, maar mijn baas zegt van niet.”

  Vervelen gaat Ties zich waarschijnlijk niet als hij straks écht niet meer werkt. “Mijn vrouw en ik wandelen graag. Onlangs hebben we nog meegelopen met de krentenbloesemwandeltocht van 10 kilometer. Alleen jammer dat er nog geen bloesem te zien was. We trekken er ook graag een paar dagen op uit met de caravan, en ik zing bij het Ommer Mannenkoor. We hebben drie kleinkinderen en ik knutsel graag. Dus vervelen, nee, vast niet.”

  Of er nog aandacht besteed wordt aan zijn afscheid weet hij niet. “Het zal niet iets groots zijn, 13 jaar geleden heb ik al een mooi afscheid gehad, compleet met koets en zo. Ik verwacht niets, maar dat was vorige keer ook niet het geval…”

  Wie Ties de hand wil komen schudden is van harte welkom op zijn allerlaatste werkdag, maandagmiddag 30 april vanaf 13.30 uur bij Hoogeveen Mannenmode aan de Varsenerstraat.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.