Home / zzvv heeft aan een goal genoeg voor winst op ozc

zzvv heeft aan een goal genoeg voor winst op ozc

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Dat invaller Jarno van den Boomen koud na zijn opwachting in minuut 72 de 1-0 van het scorebord deed oplichten was op z’n minst opmerkelijk. O, o, o wat lieten de bezoekers uit Ommen, maar vooral de thuisclub een kansen liggen. Tekenend was het commentaar van ‘grens’ Arend Broek, nadat Janou van Veen halverwege het tweede bedrijf vrij voor doelman Marc Bennemeer de bal huizenhoog de ballenvanger in joeg. “Nu weet je ook waarom we slechts negende staan”, treurde de lijnrechter van ZZVV.

Eerlijk is eerlijk, de Zuidwoldigers mocht het meest aanspraak maken op de drie punten. Voor rust vergat leidsman Venekamp uit Schoonlo de bal op de stip te leggen, nadat Erwin Schuldink binnen de beruchte lijnen het tenue van Janou van Veen testte op vandaalbestendigheid. Het spel speelde zich voornamelijk af op het helft van de gasten uit Ommen. Deden die dan helemaal niets? Jawel, stug verdedigen. Maar in het doel van de thuisploeg had Bas Blanken een soort van ATV-dag. Tot Jesse de Lange pal voor rust vrij voor de goalie opdook. De blonde aanvaller besloot het leer niet subtiel over de doelman te lepelen, maar snoeihard uit te halen. Geen gelukkige keus. Het resultaat was verre van wenselijk. De Derbystar stuiterde een flink eind de parkeerplaats op.

Na de thee had Janou van Veen pech dat niet Bennemeer maar de lat zijn kopbal stuitte, maar langzamerhand kreeg OZC kleur op de wangen. Tom Simons werd vaker gezocht en gevonden en dat leidde tot een aantal gevaarlijk voorzetten, waar Niels en Frank Jansen niet goed mee omgingen. “Wie een goal maakt wint ‘m”, voorspelde een supporter uit Ommen. Dat kwam uit. Vermoedelijk anders dan hij zich gewenst had. Niet lang na zijn entree was Van den Boomen er als de kippen bij, nadat Bennemeer een harde, lage voorzet van Bram Otten niet onder controle kreeg. Tik, goal! OZC schakelde bij en zocht het in opportunisme. Alle lange en hoge ballen waren echter prooi voor de afweer van de thuisclub. Het was en bleef 1-0.

Stand 3D: Lutten 15-31, Hoogeveen 16-29 (+27), Hardenberg ’85 16-29 (+21), LTC 16-29 (+16), Tonego 15-25, ZZVV 15-20, SCD ’83 16-19, Hollandscheveld 13-18, OZC 15-18, FDS 13-15, SVN ’69 14-14, BSVV 14-12, Fit Boys 13-11 en SCN 11-5.

Lees ook

Mantelzorgwaardering 2021 aan te vragen t/m 28 februari 2022

DALFSEN – De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.