zoekplaatje van de week

  Met dank aan Berthilde Veurink, Aly Schuurman-Paarhuis, Gerry Bouwhuis en Fredrik Jan Vedders voor de oplossing van zoekplaatje K0139 (week 9) gemaakt door Gerrit Bruins na de bevrijding:

  “De jongedame op de foto is Hendrika Egberdina (Riek) Schuttert, geboren 27-06-1919 en overleden 05-09-2004. Zij is de jongste dochter van Gerrit Jan Schuttert en Aaltje Makkinga en woonde tot aan haar huwelijk aan de Bossteeg in Varsen. Na haar huwelijk met Gerrit Jan Veurink woonde(n) zij aan de Ridderinkweg (Ridderboer) in Arriën. Riek werkte bij Welleweerd. Verder is deze foto niet rond de bevrijding genomen, zij is hier aan het haver binden en dat is pas later in de zomer. Haver is een ‘zacht’ gewas en kan met blote armen gebonden worden, rogge is veel stugger en prikt meer, vandaar dat dat met lange mouwen gebonden werd.”

  Reacties met vermelding van archiefnummer EI0133/EI0134 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl: Hammerweg 10 in Ommen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.