Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Met dank aan Berthilde Veurink, Aly Schuurman-Paarhuis, Gerry Bouwhuis en Fredrik Jan Vedders voor de oplossing van zoekplaatje K0139 (week 9) gemaakt door Gerrit Bruins na de bevrijding:

“De jongedame op de foto is Hendrika Egberdina (Riek) Schuttert, geboren 27-06-1919 en overleden 05-09-2004. Zij is de jongste dochter van Gerrit Jan Schuttert en Aaltje Makkinga en woonde tot aan haar huwelijk aan de Bossteeg in Varsen. Na haar huwelijk met Gerrit Jan Veurink woonde(n) zij aan de Ridderinkweg (Ridderboer) in Arriën. Riek werkte bij Welleweerd. Verder is deze foto niet rond de bevrijding genomen, zij is hier aan het haver binden en dat is pas later in de zomer. Haver is een ‘zacht’ gewas en kan met blote armen gebonden worden, rogge is veel stugger en prikt meer, vandaar dat dat met lange mouwen gebonden werd.”

Reacties met vermelding van archiefnummer EI0133/EI0134 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl: Hammerweg 10 in Ommen.

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Met dank aan Ellie Eggengoor voor de informatie over het vorige zoekplaatje (GJ0031, week 7) in deze reeks: “Het bruidspaar op deze foto zijn mijn ouders, beiden geboren en getogen in Nieuwebrug/Giethmen en getrouwd op 10 november 1965. De voornaam van mijn vader is Wim. De doopnaam van mijn moeder is Johanna Hendrika Zwinselman (roepnaam Jo). De doopnaam van mijn vader is Willem Eggengoor (roepnaam Wim). Ze zijn na hun huwelijk in Ommen gaan wonen en hebben daar beiden tot hun dood in resp. 1982 (vader) en 2002 (moeder) gewoond. Ze hebben 2 dochters gekregen, waarvan ik de oudste ben (1966). Mijn zusje Ineke is in 1970 geboren en overleden in 1976. Ikzelf ben in 1986 uit Ommen vertrokken.”

De foto’s in deze rubriek worden aangeleverd door Taxi Steen. De Stichting OudOmmen.nl wil graag meer informatie over de bruidsparen, zoals o.a. de (volledige) namen en de (exacte) trouwdatum. Reacties met vermelding van archiefnummer GJ0055 kunnen worden verzonden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Home / zoekplaatje van de week

zoekplaatje van de week

Op het vorige zoekplaatje uit deze reeks (week 6, archiefnummer K0150, bevrijding van Ommen) hebben we helaas geen reactie gehad.

Reacties met vermelding van archiefnummer K0139 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl: Hammerweg 10 in Ommen.

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.