Home / zang en muziekmiddag voor alzheimerstichting dit jaar in het roode hert

zang en muziekmiddag voor alzheimerstichting dit jaar in het roode hert

De 81-jarige Nieuwleusenaar maakt zich elk jaar sterk om de gezellige zang- en muziekmiddag tot een succes te maken. Zo laat hij posters drukken, die hij vervolgens hoogstpersoonlijk overal gaat rondbrengen of ophangen. “Ze kennen me inmiddels overal” vertelt hij met een glimlach. Zijn betrokkenheid met de ziekte Alzheimer is groot, hij heeft twee naasten, zijn vrouw Willie en een schoonzus, aan de ziekte verloren. “Er zijn nog steeds geen goede medicijnen voor deze vreselijke ziekte, daarom vind ik dat dit goede doel wel wat meer gesteund mag worden. Ik wil er graag wat voor doen en aangezien ik van muziek houd, organiseer ik deze zang- en muziekmiddag.”

Door de jaren heen is de zang- en muziekmiddag uitgegroeid tot een succesvol evenement. Kouwen vertelt: “Er komen doorgaans zo’n 150 tot 200 bezoekers! Aanvankelijk zou de middag om de twee jaar plaatsvinden, maar omdat het zo geslaagd was, houden we het nu elk jaar. Het eerste jaar haalde ik 500 euro op, het tweede jaar 700 euro. Het bedrag stijgt ieder jaar. In vijf jaar tijd is er al 3500 euro overgemaakt naar de Alzheimerstichting!” Vol trots toont hij een bedankbrief van de stichting.

Zo zachtjes aan wordt Kouwen een dagje ouder, hij is dan ook blij met de helpende hand van zijn nicht Melinda Runhart en neef Klaas Kouwen, die hem sinds twee jaar wat ontlasten. De liefde voor muziek, zang en gezelligheid verbindt de drie. Melinda fungeert min of meer als gastdame, terwijl Klaas hand- en spandiensten verzorgt. “Zo weet ik dat de middag altijd door kan gaan en dat is voor mij toch een geruststellende gedachte”, zegt Kouwen.

Klaas zegt over zijn drijfveer: “Mijn moeder is overleden aan Alzheimer, ze is slechts 68 jaar geworden. Dat je deze nare ziekte al op zo’n jonge leeftijd kunt krijgen, je hoort het steeds vaker. Melinda: “We hebben een sterke familieband, dat komt ook wel door de zorg voor en het verlies van onze naasten, die aan Alzheimer leden.”

De muzikale middag werd voorheen in de Vijverhoeve bij de Lichtmis gehouden. Toen die horecazaak twee jaar geleden verkocht werd, zag Kouwen zich genoodzaakt om op zoek te gaan naar een andere locatie. “Vorig jaar hebben we de middag in Staphorst gehouden, maar nu kiezen we dus voor Dalfsen, dat ligt toch wat meer deze kant op.”

De drie enthousiastelingen hopen wederom een groot publiek te trekken. “Jong en oud is van harte welkom. Het is toch leuk als een jongere een oudere meeneemt, die zelf niet meer kan autorijden om zo een leuke middag te beleven? Samen gezellig luisteren, meezingen en genieten!”
Kaarten á 6 euro zijn te koop bij drukkerij Nico de Graaf in Nieuwleusen en bij Primera Jansen in Dalfsen. Of bel Jan en Diny Bijker, tel. 0529- 48 1364. Aan de zaal kosten kaarten 8 euro.

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.