wethouder uitslag heet wereldavonturiers van scouting welkom in dalfsen

  Het avontuur startte in Dalfsen. Deze 36 deelnemers komen uit het noorden van het land. Vier deelnemers zijn van Scouting Dalfsen. Wethouder Jan Uitslag heette de leden welkom. “Waar kun je nu beter dit avontuur beginnen dan in Dalfsen?”

  Volgens de wethouder mogen wij trots zijn op de Nederlandse roots in Amerika. Hij benoemde dat New York vernoemd was naar Amsterdam en dat de Dollar afstamt van de Nederlandse Daalder.

  In totaal zijn er vijf van dit soort weekenden zodat de jeugdigen zich kunnen voorbereiden op het grootse avontuur. Het laatste weekend, die waarschijnlijk in Ommen gehouden wordt, komen alle deelnemers van heel Nederland bij elkaar. En dat zijn er een ruime zeshonderd! Vanuit Dalfsen gaan er dus vier jeugdige deelnemers mee en een staflid die als vrijwilliger tijdens het kamp allerlei ondersteunende taken gaat doen. Dit weekend stond in het teken van kennismaken met elkaar, Amerika en het grote kamp van 2019 waar ze veel verschillende culturen gaan ontdekken in een bijzonder saamhorig kamp.

  De leden van Scouting Dalfsen kregen een persoonlijke uitnodiging van Jan Uitslag. Hij was zo enthousiast geworden over dit unieke avontuur, dat hij de jeugdigen heeft uitgenodigd om het hem persoonlijk te komen vertellen na de Amerika-reis.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.