Home / wethouder scheele komt belofte aan gemeenteraad niet na sociale minima met een sociale lening bij de gemeente zijn de dupe

wethouder scheele komt belofte aan gemeenteraad niet na sociale minima met een sociale lening bij de gemeente zijn de dupe

De fractie van de VOV is van mening dat bij sociale leningen ook sociale rentepercentages horen. “Een rentepercentage van 14% komt hier niet bij in de buurt, maar begint aardig richting woekerrente te gaan” vertelt raadslid Gerrit Middelkamp.

“Het is eerder een percentage dat mensen met een zwakke beurs, die tijdelijk dringend voor een belangrijke investering een lening moeten afsluiten, verder in armoede helpt. Deze groep kan vaak nergens anders terecht en kloppen bij de gemeente aan voor ondersteuning.
Van goed preventief armoedebeleid is bij een percentage van 14% wat de VOV betreft geen sprake.”

In december 2017 deed de verantwoordelijk wethouder Ko Scheele, na vragen van de VOV, de toezegging om nog in de huidige samenstelling van de raad met een voorstel voor de raad te komen. De VOV heeft hierbij een duidelijk kader meegegeven van een verlaagd percentage tussen 2% en 5%.

Vandaag, 7 maart 2018, stuurde het college een raadsbrief waaruit blijkt dat er in februari door het college contact is opgenomen met de uitvoeringsorganisatie Gemeentelijke Kredietbank (GKB) in Assen. In april 2018, in een nieuwe samenstelling van de raad, komt het college met een voorstel.

“Deze gang van zaken vindt de VOV zeer bedroevend, misleidend en draagt niet bij aan de behoefte aan een betrouwbare overheid.”

De fractie van de VOV zal het college in de raadscommissievergadering van 8 maart a.s. vragen over de gang van zaken stellen en wil weten waarom de belofte aan de raad niet is nagekomen.

Lees ook

Politiek Verwoord

Dalfsen – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.