werkzaamheden jagtlusterallee van start

  Om meer ruimte te creëren worden, als eerste stap, zo’n 100 bomen gekapt. Dit wordt gedaan tussen 5 maart en 15 maart. Gedurende deze periode is de Jagtlusterallee tussen Westeinde en Meeleweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer én fietsverkeer. Bedrijventerrein de Grift blijft via de N377 bereikbaar. Door middel van omleidingsroutes wordt het verkeer omgeleid. Direct aanwonenden kunnen natuurlijk wel bij hun woningen komen.

  De gekapte bomen worden zoveel mogelijk hergebruikt. De takken worden in kleine stukjes gemaakt, zodat ze geschikt zijn voor korrels voor de kachel. Een groot deel van de boomstammen gaat naar de zorgboerderijen. De medewerkers van de zorgboerderijen weten daar wel raad mee en kunnen helpen bij het kloven of het maken van bankjes, vogelhuisjes, vleermuiskasten of bijenhotels.

  Het hergebruik van de bomen maakt onderdeel uit van het verduurzamen van de Jagtlusterallee. Bij de verdere uitwerkingen wordt gekeken hoe de weg op een zo’n duurzaam mogelijk manier kan worden aangelegd. Denk hierbij, naast zoveel mogelijk hergebruik, aan LED-verlichting waarvan de stroom lokaal wordt opgewekt en bijvoorbeeld asfalt dat CO2 op kan nemen. Binnen het groenplan is de doelstelling dat de biodiversiteit wordt verbeterd door het aanbrengen van een extra bomenrij en zaaimengsels in de bermen. Door de bloeiperioden goed op elkaar af te stemmen ontstaat voor de bijen een ‘honey highway’.

  De komende tijd wordt het project verder uitgewerkt en afgestemd met de betrokken partijen. De uitvoering van de overige werkzaamheden vindt het tweede deel van dit jaar plaats.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.