vov op landelijke politici kun je bij de gemeenteraadsverkiezingen niet stemmen

  Op de vraag wat de voordelen van een lokale politieke partij zijn geeft raadslid Gerrit Middelkamp aan dat de VOV als lokale partij volledig onafhankelijk is en niet is gebonden aan landelijke politiek, “en daardoor staan wij dichter bij de inwoners”. Gerrit de Jonge vult aan: “en dat is zoals het in de lokale politiek ook zou moeten. Er zou geen landelijke inmenging in de lokale politiek moeten zijn. Alle raadsleden moeten zonder last of ruggespraak in gemeenteraadsvergaderingen kunnen functioneren”.

  “Op landelijke politici kun je bij de gemeenteraadsverkiezingen niet stemmen”

  Gerrit de Jonge vervolgt: “Dicht op het moment van de gemeenteraadsverkiezingen worden vaak landelijke politici “ingevlogen” om hier in Ommen hun zegje te doen en dat is eigenlijk heel gek. Deze politici wonen niet in Ommen, staan niet op een kandidatenlijst, dus je kunt er niet op stemmen en ze weten niet (of nauwelijks) wat hier speelt”.

  “De tegenstelling tussen coalitie en oppositie zou geslecht moeten worden”

  Gevraagd naar zijn ervaringen in de afgelopen vier jaar antwoord raadslid Middelkamp: “De opgeworpen tegenstelling tussen coalitie en oppositie zorgt in Ommen van nature voor onnodige strijd en geruzie, vaak zonder te kijken naar het belang voor de gemeente Ommen. En het moet juist om het belang van de inwoners van de gemeente Ommen gaan. En daarom ben je als raadslid nou juist volksvertegenwoordiger. Ook heeft de tegenstelling coalitie-oppositie grote kans in zich om de inwoners tegen elkaar op te zetten. Als je niet oppast drijft het de inwoners uit elkaar. En daar is niemand bij gebaat. Dat willen we de komende 4 jaar veranderen”.

  Gerrit de Jonge: ”Inzetten voor wat goed is voor Ommen is de afgelopen 4 jaar nou precies het gedrag van de VOV geweest en dat blijven we doen. En daarom hoop ik dat veel mensen hun stem bij de gemeenteraadsverkiezingen laten gelden en dat de VOV na de verkiezingen aan een nieuw te vormen coalitie kan gaan deelnemen”.

  Wat zou er in het functioneren van de gemeenteraad moeten verbeteren?
  Op de vraag wat er zou moeten verbeteren geeft Gerrit Middelkamp aan: “in de vier jaar dat ik raadslid ben heb ik vaak gezien dat ambtenaren een voorstel opstellen dat door de betreffende wethouder rechtstreeks in de raad gebracht wordt. De coalitie wordt geacht vóór voorstellen van de eigen wethouder(s) te stemmen. Ook als het een kwalitatief slecht voorstel is en je als raadslid niet eens goed weet waar je vóór stemt. Daar hebben wij als VOV raadsleden dan ook niet aan meegedaan”.

  Hoe het dan beter zou moeten? Wat Gerrit Middelkamp betreft zou de raad vooraf kaders moeten aangeven wat er moet gebeuren, waarna de wethouders de ambtenaren aansturen in wat de raad heeft aangegeven. “Hierbij moeten de inwoners vooraf worden betrokken, moet er draagvlak voor de voorstellen worden gecreëerd, het zogenaamde participatiemodel. Daarna brengt de wethouder een gedragen voorstel in de raad”.

  De tijd verandert snel
  Gerrit de Jonge: “In ons verkiezingsprogramma SAMEN MEE(R) DOEN, te downloaden op www.vov-ommen.nl, hebben we aangegeven hoe we over zaken denken. Het programma is in nauw overleg met burgers, ondernemers, verenigingen en instanties tot stand gekomen. Het is belangrijk om te weten waar een partij voor staat zodat je een goede gefundeerde keuze kunt maken bij het uitbrengen van je stem. Maar een verkiezingsprogramma is een momentopname en de tijd verandert snel. Daarom is het óók erg belangrijk dat je bij de gemeenteraadsverkiezingen stemt op een volksvertegenwoordiger waarvan je weet dat deze denkt zoals je zelf denkt”.

  Gerrit Middelkamp besluit: “De VOV heeft als nieuwkomer in de Ommer politiek de afgelopen vier jaren veel bereikt, maar er moet nog veel gebeuren”.

  In de bijlage vindt u de standpunten van VOV. 

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.